Buffé 1
SNABBT & NYTTIGT Jamies gröna 15-minutersrätter g
o green! HOISIN-SALLADSPAKET Nudlar med cashewnötter, tofu och rädisor i krispiga isbergsskålar. Och så sötsyrlig hoisindressing att ringla över. Jamie knapersteker tärnat ankbröst till salladen. FÖR 4 PERSONER 1 paket äggnudlar (250 g) 1 isbergssallad 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 salladslökar ½ dl cashewnötter 4 msk hoisinsås 4 lime 1 vitlöksklyfta 1 msk sesamolja 1 paket tofu (ca 270 g) 1 knippe rädisor ½ kruka koriander 1 ask smörgåskrasse ev sweet chilisås GÖR SÅ HÄR: 1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. 2. Dela salladshuvudet, skär bort rotstocken och bryt loss bladen till skålar och lägg på ett stort fat. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Strimla salladslöken. Rosta cashewnötterna. 3. Blanda hoisinsåsen med juicen av 3 lime (ca 1 dl) och pressad vitlök. 4. Häll av nudlarna. Blanda dem med sesammed nudlar och hoisin Krispiga salladskorgar Klorofyllboosta FÖR 4 PERSONER 4 dl quinoa 1 gul eller röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 4 salladslökar 2 påsar babyspenat (à 65 g) 1 kruka koriander 1 kruka mynta 1 stor mogen mango 2 lime 1 mogen avokado 50 g fetaost 1 ask smörgåskrasse 4 msk naturell yoghurt olivolja salt, svartpeppar 20 B U F F É 6– 7 • 2013 med koriander, krasse och spenat SANFRAN-QUINOASALLAD MED MANGO Med smak av Kalifornien. Tärna mangon och mixa spenaten med örterna medan quinoan kokar. Sedan är det bara att blanda och smula över feta. Jamie serverar kryddpeppar- och paprikastekt kyckling till. GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg quinoan i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Koka under lock 15 minuter. Häll av och skölj den i kallt vatten. Låt rinna av väl. 2. Dela och kärna ur chilin. Strimla chili och salladslök. 3. Mixa chili, salladslök, spenat, koriander och mynta (spara några blad till garnering) med stavmixer eller i blender tills det är finhackat. 4. Dela, kärna ur och skär mangon i cm-stora bitar. 5. Blanda quinoan med spenathacket, färskpressad limejuice, 2 msk olja, 1 ½ tsk salt och 1 krm peppar. 6. Lägg upp quinoan på ett fat. Strö över mangon. Dela och kärna ur avokadon. Använd en tesked för att gröpa ut innehållet i små bitar över salladen. Smula över feta osten. Strö över mynta och klippt krasse. Klicka över yoghurt. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost. Välj laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu och matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.