Buffé 1
Skål och välkomna! Salt halloumi & krispigt bacon
Överraska med ny smakkombo TIPS! BACONLINDAD HALLOUMI Salt och smaskigt och utmärkt att grilla – succé! FÖR 8 PERSONER 2 paket halloumi (à 250 g) 2 paket bacon (à 140 g) GÖR SÅ HÄR: 1. Skär halloumin i stavar. Rulla in varje bit i en baconskiva. 2. Grilla osten ca 5 minuter, vänd den fl era gånger. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi (t ex Zeta). Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumi med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. FETAOSTRÖRA MED ROSMARIN En god röra är aldrig fel. Den här gör du i god tid och förvarar i kylen. FÖR 8 PERSONER 3 dl matyoghurt (10 %) 150 g fetaost 2 vitlöksklyftor (pressade) 1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad 2 krm salt GÖR SÅ HÄR: 1. Mixa alla ingredienser i matberedare eller gaff elmosa osten och blanda med övriga ingredienser. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd matyoghurt utan laktos och grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost. Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme, och använd tofu i stället för fetaost. 40 B U F F É 6– 7 • 2013 GRILLADE POTATIS SPETT Sätt sprätt på potatisen – trä den på spett! Festligt och gott att servera till många trädgårdsgäster. FÖR 8 PERSONER 24 färskpotatisar (ca 2 kg) 2 msk olja 2 msk flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten. 2. Trä potatisarna på grillspett och pensla med olja. Grilla dem ca 10 minuter, tills de är varma och har fått fi n färg. Strö över fl ingsalt. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Överbliven bbq-sås kan förvaras i kylskåpet 1 vecka.