Buffé 1
»LIMEONAD« MED MYNTA En läskande lemonad gjord på
lime! Perfekt inledning, vuxen i smaken men passar även de yngre, då »limeonaden« saknar alkohol. FÖR 8 PERSONER 1 ½ dl socker 2 dl vatten 3 krukor mynta 3 dl färskpressad limejuice (ca 10 lime) kolsyrat vatten till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp socker och vatten. Koka till en simmig lag ca 5 minuter. Häll den i en bunke och låt svalna ca 20 minuter. 2. Finhacka myntan men spara ett par kvistar till garnering. Blanda myntan med lagen. Låt svalna helt. 3. Pressa juicen ur limefrukterna och blanda med lagen. 4. Sila av myntabladen vid servering och späd med kolsyrat vatten till önskad styrka. Garnera med mynta. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. LÄSKANDE LEMONAD. Malva, Alba och Sam släcker törsten. Tricket med tacos ligger i tillbehören TILLBEhöREN Najs med majs. Grillade majskolvar gillar de flesta. Välj förkokta vakuumpackade majskolvar så behöver de bara få färg på grillen. Gott med gräddfil. Eller en klick crème fraiche eller matyoghurt. Ost för alla smaker. Riven ost är förstås bra att ha på bordet när det är tacodags. Gärna ett par olika alternativ, en vällagrad sort, exempelvis prästeller västerbottensost med starkare NÅGRA SÄKRA KORT SOM KOMPLETTERAR TACOFESTEN. mixa & matcha smak, och en mildare mer barnvänlig variant. Såklart ska det vara sallad. En stor mixad grönsallad är aldrig fel. Melon. Galia, nätmelon eller vattenmelon blir ett fräscht svalkande tillbehör. Oliver, oh ja! Gröna eller svarta funkar lika bra. Välj kärnfria för enkelhetens skull, grovhacka gärna. Och hur är det med ananas då? »Jo taco, alldeles utmärkt!« B U F F É 6– 7 • 2013 33