Buffé 1
BBQ-KYCKLING MED AVOKADOSALSA Kycklinglårfi léer
är saftigare och har mer smak än bröstfi léer och passar därför bra att grilla. Sno ihop en fräsch och smakrik avokado- och tomatsalsa som gör sig perfekt till. FÖR 8 PERSONER 700 g kycklinglårfiléer 1 ½ dl rökig bbq-sås 1 påse mandelspån (50 g) mjuka och hårda tacoskal salt, nymalen svartpeppar AVOKADO-TOMATSALSA 2 avokador ½ citron 400 g små kvisttomater 1 rödlök 1 dl hackad koriander olivolja 32 B U F F É 6– 7 • 2013 GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med salsan. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Skär i tärningar och pressa över citronjuice. 2. Skär tomaterna i kvartar och blanda försiktigt med avokadon. Skala och fi nhacka löken. Blanda allt med koriander, 1 msk olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. 3. Krydda kycklinglårfi léerna runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla dem 6–7 minuter på varje sida. 4. Pensla på bbq-sås och grilla någon minut till. Skär fi léerna i strimlor tvärs över.Strö över mandelspån. 5. Servera med salsan i mjuka eller hårda tacoskal värmda på grillen. Liten riven ost och en klick gräddfi l är gott på. FÖR ALLA Gör glutenfri: kontrollera bbq-sås och välj lämpliga tacoskal. Gör laktosfri: kontrollera bbq-såsen och välj lämpliga tacoskal. Bjud ev med laktosfri gräddfi l och riven hårdost. Gör mjölkproteinfri: kontrollera bbq-sås och välj lämpliga tacoskal. Bjud ev med Sour supreme och riven tofu. Gör äggfri: kontrollera bbq-sås och tacoskal. Tips! Kycklinglårfi léer tar lite tid att bli färdiggrillade, och det är inte alltid lätt att veta när de är ätklara. Skär ett snitt i tjockaste delen då och då och kolla om köttet är klart! Sommarens SMAKBOMB KYCKLING med smak av Amerika och Mexiko. Hanna mexmaxar med majs!