Buffé 1
Gästerna väljer och vänder minispett eſt er tycke
och smak. tliga fruktspett GER 10 SPETT 1 färsk ananas (ca 1 kg) 1 mango 2 nektariner 20 g mörk choklad 1 ½ tsk chiliflakes (red hot chiliflakes) 2 tsk flytande honung CHOKLADFLUFF 50 g vit choklad 2 dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg 5 träspett i blöt minst 30 minuter. Bryt dem på hälften. 2. Vitt chokladfl uff : Smält den vita chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden fast. Vänd ner chokladen, lite i taget, i grädden. Tips!Preppa på kvällen Gör spetten klara dagen före. Spara tid. Lägg varje sort för sig och täck med plastfolie. FRUKTSPETT MED CHOKLADFLUFF OCH CHILI Strössla fruktspett med mörk choklad och chili och grilla på eftervärmen. Och så fl uffi g vit chokladkräm till. Täck över och ställ i kylen fram till servering. 3. Skala ananas och mango. Skär frukten i ca 2 cm stora tärningar. 4. Trä på spetten. Ställ i kylen. Hit kan förberedas. 5. Finhacka den mörka chokladen. Blanda med chilifl akes. 6. Lägg ett aluminiumfolieark på grillgallret, lägg fruktspetten på folien och strö över choklad- och chiliblandningen. Låt spetten bli ljumna. 7. Vänd några gånger under tiden. Ringla över honung och servera med choklad fl uff et. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein. med ingefära & chili Chicken thaistyle Dessertgrilla Krydda med chili & spiskummin! MEXISPETT MED PAPRIKA Krydda färsen med spiskummin, koriander och chili. Spetten är goda att trä av i en bit baguette eller ett tortillabröd med majs, sallad och kanske en klick tsatsiki eller guacamole. GER 10 SPETT 500 g blandfärs ½ gul lök 1 vitlöksklyfta ½ tsk chilipulver ancho style 1 tsk koriander ½ tsk spiskummin 100 g strimlad grillad paprika i olja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg 5 träspett i blöt minst 30 minuter. Bryt dem på hälften 2. Skala och riv den gula löken fi nt. 3. Blanda ihop färs, lök, pressad vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en bunke. 4. »Krama« fast färs på spetten. Trä på paprika på var sida om färsen. Täck över och ställ i kylen. Hit kan förberedas. 5. Ta fram 1 timme före grillning. Grilla på medelvärme 3–4 minuter per sida. Vänd ofta. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. KYCKLINGSPETT Använd små innerfi léer eller skär bröstfi léer i bitar. Hittar du inga färska innerfi léer så spana i frysdisken. Jordnötssås eller sweet chili är gott till. GER 10 SPETT 500 g kyckling, innerfilé eller bröstfilé 2 tsk malen ingefära 1 tsk gurkmeja 1 tsk chiliflakes (red hot chiliflakes) – ta vara på glöden och grilla fruktspett. ev 2 tsk krossad sechuanpeppar rapsolja salt GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg 5 träspett i blöt minst 30 minuter. Bryt dem på hälften. Skär bröstfi léerna i 4 bitar på längden. Blanda kycklingen med 2 msk olja, kryddor och 1 tsk salt i en bunke. 2. Låt stå minst 15 minuter. 3. Trä kycklingbitarna på längden på spetten. Täck över och ställ i kylen. Hit kan förberedas. 4. Ta fram 1 timme före grillning. Grilla på medelvärme 3–4 minuter per sida. Vänd ofta. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. B U F F É 6– 7 • 2013 25