Buffé 1
Vi tacos Bästa brödfödan äts bitvis! Ulrika, Regg
ie och Klara i dukartagen. RÖKIG KARRÉ MED ANANAS- OCH BÖNSALSA Upptäck fl äskkarré på nytt sätt. Grilla, glaza och strimla fi nt. Ät som tacos med en salsa på svarta bönor, ananas och fetaost. Gott och spännande! FÖR 8 PERSONER 800 g benfri fläskkarré mjuka och hårda tacoskal olivolja salt, nymalen svartpeppar RÖKIG GLAZE 1 dl flytande honung 1 tsk liquid smoke (rök extrakt på flaska) 2 msk soja ½ tsk chili flakes (eller 1 hackad färsk chili) SVART BÖNSALSA 1 förpackning svarta bönor (ca 400 g) ½ färsk ananas (500 g) 1 röd paprika 2 salladslökar 150 g fetaost GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med salsan. Häll av och skölj bönorna. 2. Skala och skär bort rotstocken från ananasen. Skär fruktköttet i ½ cm små bitar. 3. Dela, kärna ur och skär paprikan i lika små bitar som ananasen. Strimla salladslöken. Blanda med smulad fetaost, 2 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm peppar. 4. Blanda ihop ingredienserna till glazen med 1 msk olja och 1 tsk salt. 5. Skär karrén i 1 ½–2 cm tjocka skivor. Gnid in köttet med 2 tsk salt och ½ tsk peppar. Grilla det 3–4 minuter på varje sida. 6. Skär köttet tvärs över i tunna strimlor. Blanda med glazen. 7. Servera med salsan i mjuka eller hårda tacoskal värmda på grillen. Och gärna lite riven ost och en klick gräddfi l. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg, om lämpliga tacoskal används. Gör laktosfri: använd grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost. Välj lämpliga tacoskal. Bjud ev med laktosfri gräddfi l och riven hårdost. Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Välj lämpliga tacoskal. Bjud ev med Sour supreme och riven tofu. B U F F É 6– 7 • 2013 31