Buffé 1
Margareta, Hillevi och Birgitta. Lätt att laga! B
ÖNLASAGNE MED SPENAT & ZUCCHINI Veggolasagne med liten arbetsinsats. Blanda en röra med bönor, sedan är det bara att börja varva. FÖR 4–6 PERSONER 12 lasagneplattor 1 förp kokta svarta bönor (ca 380 g) 1 förp kokta kidneybönor (ca 380 g) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 morot 1 zucchini (ca 300 g) 2 påsar babyspenat (à 65 g) 4+1 dl crème fraiche (34 %) 1 förp krossade tomater (400 g) 2 dl hackad basilika 50 g riven ost smör salt, nymalen svartpeppar basilikablad till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Lägg i en stor bunke. 3. Skär zucchinin i små tärningar. Grovhacka spenaten. 4. Lägg alla grönsaker i bunken. Tillsätt 4 dl crème fraiche, krossad tomat och basilika. Krydda med 3 tsk salt och 1 tsk peppar. Blanda väl. 5. Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 30 x 25 cm, med 4 lasagneplattor. Varva bönröra och resten av plattorna. Avsluta med bönröran. Klicka på resten av crème fraichen och toppa med osten. Ställ in i mitten av ugnen 35–40 minuter. Strö över basilika vid servering. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, lagrad rivost och laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett. Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Gertie och Dawid smakar av! Lars-Åke jobbar på smaken.