Buffé 1
NÄST SIST ICA-kort: 033-47 47 90 ICA kundservice:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Bufféredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buffe@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktörer: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se, Camilla Thörnqvist, camilla.thornqvist@otw.se Alexandra Vikström, alexandra.vikstrom@otw.se Receptansvarig: Art director: Formgivare: Katarina Sjöberg Webbredaktör: Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: Repro: Done Tryck: Roto Smeets NL/028/001 På ica.se/buffe hittar du bland annat utlovat extramaterial och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buffés tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buffé utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer info på ica.se. Vinn 300 kronor i matpengar! 2. Redning i medeltida grytor A. Barkmjöl B. Mörkt bröd C. Arrowrot 3. Ger inkokta laxen syrligt sting A. Ättiksprit B. Citronjuice C. Rödvinsvinäger 50 VINNARE Gör så här: Tävla på ica.se/buffe, mejla svarsraden till tavling.buffe@otw.se eller skriv ner den på ett vykort och skicka till Buffé, Box 3265, 103 65 Stockholm – senast den 30 april. Vinnarna presenteras på ica.se/buffe från den 17 maj. 1. Senior Sport School startade A. 2009 B. 2007 C. 2011 i havre A. Fullkorn B. Antioxidanter C. Betaglukaner MARSNUMRETS RÄTTA RAD: 1C, 2A, 3B, 4C, 5A Tyck Till! Många hör av sig till mig. Men vad tycker du om Buffé? Mejla och berätta på tony.wallin@otw.se. Mia Öhrn ÅLDER: 37 år. FAMILJ: Maken Erik och sönerna Nisse, 5, och Olle, 2. BOR: På Kungsholmen i Stockholm. GÖR: Konditor och matskribent. FAVORITSMÅKAKA: Mina cookies bakade med rågmjöl (se nästa uppslag). Så lyxigt chokladiga med fin sälta! BÄSTA BAKKNEP: Gör en fördjupning i mjölet med ett matskedsmått om du ska mäta upp kladdiga ingredienser som sirap, honung och olja. Häll det kladdiga i fördjupningen. Maränglabb Glassig frukost Sju sorters kakor Spröda smörkakor, sega chokladsnittar, citronkrämsfyllda havreflarn och syltiga mördegskakor med tjusig glasyr… Om det är någon som vet hur man bäst bakar sju sorters kakor är det konditor Mia Öhrn. Så fram med kaffehurran, för nu blir det fikafest med klassiskt antal dopp i koppen! TEXT CAMILLA THÖRNQVIST RECEPT & STYLING MIA ÖHRN FOTO ULRIKA POUSETTE För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e BUFFÉ 4 • 2017 35 kakmias sju sorter.indd 35 Veggoburgare Nästa nummer kommer den 17 maj Mackor, maräng & rök Häng med på en rökig resa till Skånes BBQ-mecka. I Buff élabbet går vi »all in« på maränger. När ska sockret i, vad har ättikan för funktion, fl orsocker eller inte? Vi har svaren! Maffi ga mackor, maxad veggoburgare och en hel massa grillat med sköna tillbehör hittar du också i majnumret. Mexiko goes norrut En blandning av tequila och norrländska bär, vad blir det? En mexikansk hjortronpannacotta på Humlelirets vis, så klart! RECEPT NAYAR CHAVEZ NAVARRO FOTO KARIN WIMARK PANNACOTTA MED HJORTRON FÖR 4 PERSONER Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten. Koka upp 2 dl mjölk (3 %), 2 dl vispgrädde, ¾ dl strösocker, 1 msk tequila, 1 msk mörk rom och 1 krm vaniljpulver i en kastrull. Ta från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner. Fördela i 4 glas. Ställ in i kylen minst 4 timmar. Toppa med 2 dl hjortronsylt och garnera med färsk mynta. FÖR ALLA se ica.se/buffe. 5. Blir till hassel A. Potatis B. Rödbetor C. Tomater 4-7 STEKT GRÖT TILL MIDDAG! Ja, varför inte? Stekt gröt till middag; 24-7 gör upp med bilden av »en riktig måltid«. Skippa skuldkänslor, känn lugnet – en macka är också en helt okej middag. I säsong Lägg rabarber på godingen! RABARBERSALLAD FÖR 4 PERSONER , , , och 200 g , ½ förp solros- eller ärtskott (50 g) och STEKT GRÖT MED YOGHURT, HONUNG & NÖTTER FÖR 2 PERSONER , , och 1–2 tsk smör på , och FALUMACKA FÖR 2 PERSONER Stek gyllene i smör Stek 2 ägg och och LINGONSHAKE Lägg allt i en burk – och låt barnen FÖR 1 PERSON Lägg 2 msk lingonsylt och 3 dl mjölk (3 %) RABARBERLEMONAD GER CA 1 ½ LITER i och och 2 dl BUFFÉ 4 • 2017 • B UFFÉ 4 2 0 1 7 23 23 2017-03-22 09:58