Buffé 1
24-7 MAT NÄR DU VILL! TEXT LINA WALLENTINSON RECE
PT JULIA CEDENBLAD FOTO LENNART WEIBULL STYLING ANNA WENDT ILLUSTRATIONER ANNIKA HUETT MAJSKYCKLING MED HONUNG & ÖRTER Lägg en hel kyckling och en påse potatis på en plåt så är middagen nästan i hamn. FÖR 4–6 PERSONER Sätt ugnen på 200°C. Klipp upp 1 hel majskyckling (ca 1,3 kg) längs ryggen med en sax. Vik ut och tryck till så att och fördela 900 g delikatesspotatis runt om. Blanda 2 msk olivolja, 2 msk honung, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk torkad timjan, 1 tsk torkad rosmarin, och 2 tsk salt. Ringla blandningen över kyckling och potatis och gnid in runt om. Ställ in formen i nedre delen av ugnen 30 minuter. Tillsätt 1 knippe tvättade morötter (ca 400 g) och 1 knippe halverade rödlökar (ca 300 g). Låt stå ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över lite . Servera gärna med en kall örtsås. Pepparrot & dillgurka Smart folk tar genvägar. Färska gnocchi rakt ner i pannan blir nästan som kroppkakor. Färdiga laxburgare funkar fint. Och så en hel pippi i ugnen – skjuts in bara! GNOCCHI MED BACON, KRYDDPEPPAR & LINGON Akut sug efter kroppkakor? Smakerna är desamma men tillagningstiden rekordsnabb. FÖR 4 PERSONER Blanda 1 dl lingon med 1 msk strösocker. Rör då och då tills sockret lösts upp. Stek 280 g tärnat bacon knaprigt. Lägg åt sidan. Stek 500 g färsk gnocchi och 50 g strimlad grönkål i 2 msk smör i samma stekpanna ca 3 minuter, tills kålen får lite färg. Tillsätt baconet och 1–2 tsk stött kryddpeppar. Låt fräsa ytterligare någon minut. Smaka av med salt. Servera med de rårörda lingonen. 20 BUFFÉ 4 • 2017 LAXBURGARE MED PEPPARROTSDRESSING & DILLGURKA Fräsch burgare i pitabröd med snabbinlagd gurka och krämig dressing. FÖR 4 PERSONER Skär ½ gurka i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel längs med. Blanda med 1½ msk vitvinsvinäger, ½ msk strösocker och . Ställ åt sidan. Rör ihop 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs, parrot, , 1 dl grovt rivet äpple och 1 tsk salt. Stek 4 färdiga laxburgare (färska eller frysta) i olja färg. Krydda ev med salt och peppar. Värm 4 pitabröd. Lägg burgare, dressing och gurka i bröden. För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e