Buffé 1
FRUKOSTKAKOR MED BANAN & BLÅBÄR Förbered dagen fö
re för en snabb Kaufmann i Falun. Mosa 2 små FIKAFEST I VÅRSOLEN Frukostlyxa med hemgjord jordgubbskräm eller blåbärsstinna müslikakor. Eller baka en rullad, rosa prinsesstårta och packa ner i picknickkorgen med ett gäng minidammsugare! FOTO & STYLING EVA HILDÉN Skicka gärna tips till mig: eller ta en bild på ditt tips och hashtagga #buffetipset på Instagram. Publicerade bidrag får boken »Husman« av Stefan Ekengren (Natur & Kultur). mogna bananer med 1 dl osötat jordnötssmör i en skål. Blanda med 3–4 dl valfri müsli eller granola ½ msk agavesirap och 1 ½ dl frysta blåbär. Forma till 10 kakor med två skedar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda 20–25 minuter på 175°C. Låt svalna. Ät kakorna som de är eller toppa med mer nötsmör. »Brynt smör i chokladbollssmeten ger extra smak och en nötig touch. Testa själv – varför inte på chokladbollens dag den 11 maj!« Rosa prinsessrulltårta MINIDAMMSUGARE För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e Njut i så tjocka bitar som du önskar! Sätt ugnen på 250°C. Vispa 3 ägg och 1 ½ dl strösocker pösigt med elvisp. Blanda 2 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Låt svalna helt. Stjälp upp bottnen på ett bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det översta papperet. Vispa 2 dl vispgrädde. Blanda med 2 krm vaniljpulver och 1 msk . Bred 1 ½ dl hallonsylt på den kalla bottnen. Bred på hälften av vaniljgrädden. Rulla ihop från ena långsidan. Rulla in i 1 rosa marsipanlock skär bort kanterna. Pudra över strax före servering. Bjud med resterande vaniljgrädde och färska hallon. HASSELBACKSRÖDBETOR Via @elkotts på Instagram inspireras vi att byta ut potatis mot beta. Skala 350 g små rödbetor (gärna delikatessrödbetor) Ställ betorna i en oljad ugnssäker form. Pensla med 1 msk rapsolja. Krydda med 2 krm salt. Ställ in i ugnen på 200°C tills minuter (beroende på storlek). Toppa med smulad getost hackade hasselnötter och smörgåskrasse. Att göra egen bärkräm är lätt som en plätt! Koka upp 1 kg jordgubbar (färska eller frysta) med 1–2 dl strösocker 5 dl vatten 1 msk citronjuice och ½ tsk vaniljpulver. Låt koka ca 10 minuter på svag värme. Red krämen med 1 msk majsstärkelse utrörd i lite vatten. Ge ett hastigt uppkok. Mixa ev krämen slät. Servera gärna med mjölk och extra jordgubbar. Vispa ihop ½ liter kaksmulor (t ex från sockerkaka) och 50 g rumsvarmt smör med elvisp. Tillsätt 1 ½ msk kakao 25 g smält mörk choklad (70 %) 1 msk punsch ½ tsk arraksarom och ½ krm salt. Fortsätt vispa till en jämn smet. Ställ i kylen 30 minuter att stelna lite. Forma 1 timme. Rulla in i grön marsipan. Skär i ändarna i smält mörk choklad. Låt stelna. BUFFÉ 4 • 2017 33 Äppel- & mandelbollar Mixa 80 g torkade äppelskivor 2 dl sötmandel 1 tsk malen kanel 1 msk kokosolja 1 msk honung ½ tsk vaniljpulver och ½ krm salt. Forma till ca 18 bollar. Rulla i hackade nötter. DIY J ordgubbs kräm