Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Avslappnad glamour. Nyårsfest hos in
redarna Simon och Tomas bjuder på skönt mingel i vardagsrummet. Det brinner i öppna spisen, medan rätterna dukas fram pö om pö bland böcker och ting. Mingel, musik och skratt inviger 2012. TEXT JOSEPHINE CARR RECEPT TOMAS CEDERLUND FOTO PER MAGNUS PERSSON Gott nytt MINGEL! FULL KONCENTRATION RÅDER i det rymliga köket. Det doſt ar ingefära och vitlök. Tomas Cederlund fyller fi lorullarna med krabba. Nyårsaſt onens meny består av plockmat som kommer att serveras allteſt ersom under kvällen. Smakerna har inspirerats av både havet och resor österut. Kvällen inleds med en räkcocktail med cham- pagnelök, elegant och lite sjuttiotalsnostalgiskt. Däreſt er serveras frasiga fi lorullar och kryddiga vietnamesiska köttbullar. Till båda rätterna passar den asiatiska dippsåsen med chilisting. På ett fat i kylen vilar havsspett redo att bara ställas i ugnen några minuter innan de ska avnjutas. Kvällens höjdpunkt är utan tvekan den stiliga nyårspyramiden, en dröm med petit chouer fyllda med citronfromage och täckt med mörk choklad. En garanterad show-stopper! – Jag har förenklat mina menyer med åren, men jag måste ändå alltid ha något som är en lite större utmaning att tillaga. Att bygga en pyramiddessert som samtidigt fungerar som en fantastisk bordsdekoration satte igång min kreativitet rejält. Att den dessutom är mycket god är en bonus, säger Tomas. I VARDAGSRUMMET DUKAR Simon Davies ett glasbord med porslin, vinkylare och blommor. Det blir inget sittande bord, utan chans till mingel framför den öppna spisen. Målet är en avslappnad och rörlig fest, där det är fritt att sitta eller stå. Simon och Tomas är det färgstarka inredar- paret som klivit in i de svenska hemmen via fl era tv-serier där de hjälper rådvilla med färg, form och design. Under året gjorde de även en show på Oprah Winfreys kanal, som sändes i USA. Inför 2012 är paret aktuellt med dels två nya serier på tv3, dels en nysatsning i sin butik, London w8 i Stockholm. Tanken är att kunderna alltid ska hitta intressanta inredningsdetaljer till 20 BUFFÉ 12 • 2 01 1 sina hem, i olika prisklasser. Varannan månad förändras därför butiken helt. Parets eget hem är en resa genom tid och olika kontinenter. Bord och hyllor är fyllda med böcker och gamla och nya saker. En stor samling av Buddha-fi gurer samsas till exempel på ett litet sidobord. – Why not? Jag ville samla på någonting! Simon är den bereste engelsmannen som mötte svenske Tomas på den grekiska ön Mykonos för många år sedan. Deras relation svingar sig sedan dess ledigt mellan det privata och yrkeslivet. Där Tomas är den ordningssamme är Simon den smågalne kreatören. Inför husets många kalas lagar alltid Tomas maten, medan Simon står för dekoration och disken eſt eråt. Hur ska man då dekorera inför nyårsfesten? – Satsa på det enkla. Vi tänder massor av levan- de ljus – och då menar jag många levande ljus för att få ett varmt, glödande sken. Och så underhåller vi brasan hela kvällen och dekorerar med allt från broccoli i små skålar till utslagna rosor. Simon talar om vikten av att anstränga sig, »make the eff ort«, från dekoration till hur man sköter värdskapet. SÅ FRAMÅT KVÄLLEN kommer gästerna personligt festklädda, med en fl aska mousserande under armen. Inom ett par minuter har alla nyanlända ett glas i handen och blir introducerade för varandra. – Som värd har jag bara en enda uppgiſt – och det är att se till att våra gäster mår bra och har kul. Om det innebär att sänka musiken eller att höja volymen får jag känna in under kvällens gång. Snart fylls därför vardagsrummet med ljud av glada röster, knaster från brasan och fl askkorkar som åker i taket. Nedräkningen inför 2012 kan börja. Gott Nytt År! SIMON & TOMAS NYÅRSMINGEL Räkcocktail med champagnelök Frasiga filorullar med krabba Vietnamesiska köttbullar i sallads korg Nuoc cham dippsås Gyllene havsspett Pestopizza med taleggio Nyårspyramid med petit chouer fyllda med citronfromage
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40