Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Simon & Tomas PESTOPIZZA MED TALEGGI
O Dubblera satsen om du räknar med hungriga gäster. Taleggio är en lite krämig italiensk kittost, men andra halvmjuka ostar går förstås också bra. Lyxiga havsspett med lax och pilgrimsmussla i en sås på mousserande vin. Gurkmeja ger den vackra färgen. NUOC CHAM DIPPSÅS Passar till både köttbullarna och filorullarna. FÖR 6 PERSONER 1 1/4 dl hett vatten 3/4 dl socker 3/4 dl asiatisk fisksås 3/4 dl vitvinsvinäger 1 msk färskpressad limejuice 3–4 finhackade vitlöksklyftor 2–3 thaichilifrukter/ piri piri (finhackade) GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda vatten och socker, rör tills sockret lösts upp. 2.Blanda i övriga ingredienser. Täck med plastfolie och ställ i kylen. Förbered hit. 3. Vid servering: Ta fram såsen så att den blir rumsvarm. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. GYLLENE HAVSSPETT Spetten väntar förberedda i kylen. Bara att ställa in i ugnen när det är dags. FÖR 6 PERSONER 500 g laxfilé i tärningar 200 g pilgrimsmusslor, tinade 75 g rumsvarmt smör 1 tsk gurkmeja 1 msk hackad färsk timjan 1 msk ströbröd 1 liten gul lök 2 vitlöksklyftor 1 1/2 dl torrt mousserande vin 1 stor tomat 1/2 dl persiljeblad salt, vitpeppar träspett, ca 15 cm långa GÖR SÅ HÄR: 1.Trä 2 laxtärningar och 1 pilgrimsmussla (med den platta sidan upp) på varje spett. Lägg på ett fat. 2.Blanda smöret med gurkmeja, timjan, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. 3.Fördela hälften av smörblandningen på ovansidan av spetten. Strö över ströbrödet. Täck med plastfolie och ställ i kylen. 4.Sätt ugnen på 225°C. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Fördela lök och vitlök på bottnen av en ugnssäker form. Klicka ut resten av smörblandningen i formen och häll på vinet. 5. Ställ in formen i ugnen ca 4 minuter. Ta ut och låt svalna. 6.Skär tomaten i 1–2 cm stora bitar. Lägg tomat och persiljeblad runt om i formen. Täck med plastfolie, ställ kallt. Förbered hit. 7. Vid servering: Sätt ugnen på 225°C, grill. Lägg spetten med ströbrödssidan uppåt i formen med löken. Ställ in i ugnen ca 10 cm från grillelementet ca 5 minuter. 8.Ta upp spetten, lägg dem på ett serveringsfat. Skeda skyn med lök, tomater och persilja runt om. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd mjölkfritt ströbröd. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd. Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg. FÖR 6 PERSONER 1 pizzakit (600 g) 1 knippe grön sparris (250 g) ca 200 g taleggio 1 paket kotlettbacon (125 g) 1 dl grön pesto olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 225°C. 2.Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i 4–5 cm stora bitar. Blanda sparrisen i en skål med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. 3.Riv osten grovt. Skär kotlettbaconet i tunna strimlor. 4.Öppna pizzadegen enligt anvisning på förpackningen och rulla ut degen på en bakpappersklädd plåt (tomatsåsen används inte). 5. Bred på pesto. Fördela sparris och kotlettbacon över. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna, ställ kallt. Förbered hit. 6. Vid servering: Strö över osten. Grädda ca 6 minuter. Ta ut, skär i bitar och servera bums. FÖR ALLA? Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg, men kontrollera innehåll i pizzakit och ost. BUFFÉ 12 • 2 01 1 23 VICKNING
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40