Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35 Kundkontakt 020-83 33 33 • kundkonta
kt@ica.se • www.ICA.se Matnyttigt från ICA Granatäpplets bästa tid är nu. EXOTISKA SMAKER Lei eif Grönlund, d kock i ICA Köket.Avslöjar kockknep, tekniker och metoder rönlun i ICA K Avslö ar och metoder. Ellinor J recept ansvarig på Buffé. Vurmar för dis och de Ellinor Jideniuide ius,, recep ans julgodis och desserter PÅ GOTTEBORDET Fyll en stor skål med klementiner, sharon, physalis, granatäpplen och andra exotiska frukter. Deras bästa tid är nu. Upptäck färska dadlar, de är mjukare och inte lika söta som de torkade. Ät dem naturella eller ta ut kärnorna och fyll med lite gorgonzola eller svensk ädelost. Det blir ett smakfullt tilltugg till glöggen. Frukt blir godis om man doppar små bitar i smält mörk choklad. Ta till exempel physalis eller mandarin klyftor och låt chokladen stelna i kylen. häls häl ofrågor. amilla Thörnqv st redaktör på Buffé. Buffé. Svarar på allergi-och so rågor Camillla T Camilla n ist, nq Gudrun Borglund, kock i ICA Köke bröd och bakverk drun Borglund, k i ICA Köket. Vägleder till lyckade bröd och bakverk. dina frågor Hur ska jag göra för att knäcken ska bli lagom seg och ljuvlig? Svar: Att mäta temperaturen i knäcksmeten med en digital termometer är bästa tipset för att lyckas med konsistensen. Om man vill att knäcken ska vara mjuk och lite seg avbryter man kokningen vid 120–125˚C. När smeten är 140–145˚C blir knäcken hårdare, och om man avbryter kokningen vid 160˚C blir knäcken hård som karamell. Vilket är det bästa receptet på mumma? Svar: Blanda 2 flaskor porter, 2 flaskor lättöl och 1 flaska sockerdricka. Om man vill kan man spetsa mumman med 1 dl madeira eller portvin. ENKLARE JULSTÖK MED Chatta om julmat den 20 december kl 19–21 på ICA.se/buffe. Du kan även skriva dina frågor i förväg. 08-728 23 00 är telefonnumret om du hellre vill ringa till julakuten. Klockan 19–21 den 20 december. Mer tips om skinkgriljering, fl er sillinläggningar och recept på julmat fi nns alltid på ICA.se/buffe. ICAS APP FÖR IPHONE ICAs app för iPhone hjälper dig med planeringen när julen står för dörren. Du hittar lätt julens bästa recept, och appen hjälper dig att få ordning på inköpslistor och dina personliga erbjudanden. Appen lanserades i höstas, och i den senaste versionen har den efterlängtade saldofunktionen kommit till för alla med ICA Kort. Det är alltså dags att ladda ner eller uppdatera din ICA-app och låta den hjälpa dig med julstöket. BUFFÉ 12 • 2 01 1 35 FOTO JOAKIM BE AKIM BERGSTRÖM
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40