Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 FAVORITER Snabba vardagsräddare är g
uld värda i december när knäckkok och önskelistor plötsligt hamnar högst på priolistan. Flitiga Bufféläsaren Sara Marteus visade sig också vara en kreativ receptmakare – här bjuder hon på fyra favoriter mitt i veckan. RECEPT SARA MARTEUS FOTO CHRISTINA SUNDIEN OCH PEPE NILSSON Bufféläsaren Sara Marteus, 32 år, har matlagning och bakning som främsta intressen.n. Hemma i Motalaköket sjuder det av idéer när Sara tar sig an allt från klassiska husmansrätter till kakor och bullar med överraskande smaksättare. ker s- g de QUORNGRYTA MED CURRY OCH KOKOSMJÖLK Prova dig fram med currypasten, olika märken ger olika styrka. Naanbröd eller ris är gott till. »Grytan går förstås lika bra att göra med vanlig nötfärs i stället för quorn om man vill.« FÖR 4 PERSONER 1 påse fryst quornfärs (300 g) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1–2 msk röd currypaste 1 burk kokosmjölk (400 ml) 1 msk konc grönsaksfond 1 burk kikärter (400 g) 1/2 blomkålshuvud (ca 350 g) 1 dl hackade salta jordnötter 1 kruka koriander 1 lime i klyftor olja, salt naanbröd eller ris till servering GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Fräs lök, vitlök och chili tillsammans med quornfärs och currypaste i 2 msk olja i en kastrull/gryta 2–3 minuter. 2.Tillsätt kokosmjölk och fond. Låt småkoka 5–6 minuter under lock. 3.Häll av kikärterna. Ansa och dela blomkålen i mindre buketter. Tillsätt kikärter och blomkål, låt småkoka ytterligare ca 5 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt. 4.Garnera med jordnötter, koriander och limeklyftor. Servera med naanbröd eller ris. FÖR ALLA? Gör glutenfri: läs innehållsdeklarationen på quornfärsen och byt ev till nötfärs och välj ris till. Gör laktosfri: läs innehållsdeklarationen på quornfärsen och fonden. Gör mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på quornfärsen och fonden. Innehåller ägg. 30 BUFFÉ 12 • 2 01 1 Veckans
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40