Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Simon och Tomas ombonade vardagsrum
inbjuder till mingel bland reseminnen och designböcker. RÄKCOCKTAIL MED CHAMPAGNELÖK Enkel men stilig cocktail med klar retrokänsla. Sjud löken i ett enklare mousserande vin. Det är lite synd att slösa champagnen här. Men rättens namn behåller vi ändå – för att det låter så festligt. FÖR 6 PERSONER ca 300 g skalade räkor 1 stor rödlök 1 1/2 dl torrt mousserande vin 200 g färskost av philadelphiatyp 2 stora mogna avokador 1/2 vitlöksklyfta 1 tsk + 1 tsk färskpressad limejuice Tomas Cederlund bjuder på kvällens första rätt, räkcocktail med champagnelök. 1 burk svart kaviar (75 g) limeklyftor till garnering salt, vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka löken. Lägg den i en stekpanna och häll på det mousserande vinet. Sjud tills vätskan ångat bort. 2.Ta från värmen, låt svalna och rör i färskosten. Lägg blandningen i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen. 3.Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mosa grovt i en skål tillsammans med pressad vitlök och 1 tsk limejuice. Smaka av med salt och peppar. 4.Blanda räkorna med 1 tsk limejuice. 5. Fördela avokadoröran i 6 glas. Lägg på färskosten med lök i. Avsluta med ett lager räkor. Ställ i kylen. Kan förberedas hit. 6. Vid servering: Toppa varje glas med kaviar. Garnera med limeklyftor. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ. BUFFÉ 12 • 2 01 1 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40