Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 »Kvällens höjdpunkt näst efter tolvs
laget. En garanterad show-stopper!« NYÅRSPYRAMID Desserten kräver lite extra ansträngning, men effekten gör det mödan värt. För att få höjd går det åt många petit chouer, så pyramiden räcker till 15 personer. PETIT CHOUER 5 dl vatten 200 g smör 3 3/4 dl vetemjöl 6 ägg FYLLNING 3 paket mix för citronfromage (à 70 g) 7 1/2 dl mjölk finrivet skal av 2 lime FÖR MONTERING ca 300 g mörk choklad 1 pappstrut täckt med aluminiumfolie, 10 cm i diameter och 20 cm hög (går att göra en strut av tjockare papper) florsocker att pudra över ev citronmeliss och färska hallon till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Dagen före festen: Sätt ugnen på 225°C. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter. Tillsätt mjölet. Rör om kraftigt med en trägaffel. 2.Koka massan tills den släpper kastrullens botten och kanter. Ta från värmen och låt smeten svalna något. Tillsätt äggen, ett i taget, rör kraftigt mellan varje ägg. 3.Klicka ut smeten till runda bollar på 4 bakpappersklädda plåtar. Gör 2 olika storlekar, 1/2 och 1 msk stora. Gör en storlek per plåt så det går att anpassa gräddningstiden. 4.Grädda varje plåt mitt i ugnen ca 20 minuter för de små och ca 25 minuter för de stora. Sänk till 200°C när 10 minuter av gräddningstiden återstår. Öppna inte ugnen under gräddningen. 5. Stick ett hål med en vass kniv i sidan av varje petit chou så att ångan kan pysa ut. Låt svalna helt på galler. Lägg dem i en påse och förvara i rumstemperatur tills de ska fyllas nästa dag. 6.Fyllning: Gör citronfromagen med mjölken enligt förpackningen. Blanda med limeskalet. Ställ kallt. 7. Samma dag som festen: Fyll en spritspåse med fromagen. Fyll hålet på varje petit chou med fromage. Ställ dem kallt fram till monteringen. Veronika Färestål får äran att bära fram Tomas dessert – nyårspyramiden av petit chouer fyllda med citronfromage. Simon & Tomas 8.Montering: Smält chokladen över vattenbad. Doppa nedre kanten av struten i choklad och ställ den på ett serveringsfat. 9.Doppa undersidan på en stor petit chou i chokladen, stryk av lite av chokl till str stora petit chouerna och bygg upp till cirka hälften på struten. 10.Ställ in i kylen ca 10 houerna påt, en minuter så att chokladen stelnar något. Upprepa med de dd små petit chouerna. Ställ in i kylen 10 minuter. 11.Ta ut och låt stå framme till servering. Pudra över florsocker. Garnera gärna med smält choklad, citronmeliss och hallon. FÖR ALLA? Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. På ICA.se/buffe kan du följa steg-försteg-bilder på hur pyramiden görs. Där får du också bra tips för att lyckas! NYÅRSTIPS À LA SIMON & TOMAS Be gästerna ta med en god vän som du inte känner. Kalas handlar om att skapa möjlighet till nya möten. Lån m öt Lå gtråkigt inför tolvslaget? Varför inte starta kalaset först klockan 21.00?! olv Förmedla dina önskemål, till exempel »Vi ser helst att våra gäster är festklädda, tar med en flaska mousserande samt endast vita blommor…« Skorna behålls på inomhus, självklart. Allt annat är otänkbart. star kloc Fö mål hels fe t las nd levande ljus skapar stämning. Skippa fyrverkerierna. Onödig risk och dessutom kostsamt om det ska bli någon rejäl effekt. Bättre att njuta av grannarnas ansträngningar. Dekorera enkelt. Många Låt ingen stå ensam i ett hörn. Berätta för Stina att Per också älskar trädgårdsskötsel, när du presenterar dem för varandra. Det är trevligt om gästerna skickar tackkort med posten, efter festen. Personligt och mer engagerat än ett sms eller mejl. BUFFÉ 12 • 2 BUFFÉ 12 2 01 1 25 vande ljus skapar stämTa värdskapet på allvar.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40