Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 Kungskrabba & pilgrimsmusslor med fr
äsch salsa och »rökig« majjo Kungskrabbans matiga ben i mjukt skal med en fyllig, och kanske lite blommigt köttig havssmak blir garanterat en snackis. Tillsammans med de mjälla pilgrimsmusslorna får de ett mycket fräscht ackompanjemang av tomat- och melonsalsan. Det hela binds smakmässigt samman av den »rökiga« majonnäsen. En smörstekt brödskiva passar bra till för den som vill ha »extra allt«. »RÖKIG« MAJONNÄS Enkelt, överraskande och gott till skaldjur! FRÄSCH MELONSALSA Otroligt fräsch sallad till skaldjur. FÖR 4–6 PERSONER 2 tomater 150 g honungsmelon 1/2 stjälkselleri 1 liten grön chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 salladslök 1 tsk flytande honung 1 1/2 msk färskpressad limejuice ev ett par droppar tabasco 2 msk grovhackad koriander limeklyfta och koriander till garnering olivolja, salt GÖR SÅ HÄR: 1. Dagen före nyårsafton. Dela och kärna ur tomaterna. Skala och kärna ur melonen. Skär tomater, melon och stjälkselleri i 1/2 cm stora bitar. Dela och kärna ur chilin. Skär chili och salladslök i tunna strimlor. 2.Blanda tomater, melon, selleri, chili och salladslök i en skål. Tillsätt honung, limejuice, 1 msk olja och 1/2 tsk salt, blanda runt. Täck och ställ i kylen. 3. Halvtimme före servering. Ta fram salsan. Smaka av och tillsätt ev några droppar tabasco. Blanda ner koriandern. GER CA 2 DL. GÖR SÅ HÄR: Lägg 2 äggulor, 2 tsk färskpressad citronjuice, 1 tsk dijonsenap och 1/2 tsk salt i en bunke. Vispa, gärna med elvisp, eller mixa med stavmixer. Tillsätt under vispning/mixning 2 dl neutral rapsolja i en tunn stråle, lite i taget, tills såsen blir tjock. Blanda i 3/4 krm hickory liquid smoke (rökextrakt på flaska). Tips! Att göra egen majonnäs är enkelt, se bara till att alla ingredienser har samma temperatur och börja med att tillsätta oljan droppvis. Spricker majonnäsen kan man rädda den genom att börja om med en ny äggula och vispa ner den spruckna lite i taget. Håller 3 dagar i kylskåp. BUFFÉ 12 • 2 01 1 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40