Buffé 1
Grillade gröna läckerheter THAI TOFUBURGARE MED S
WEET CHILISALLAD Sweet chilisås och sesamfrön ger burgaren den rätta asiatiska touchen. Tofun är mild i sig själv, men salladen bjuder på desto mer drag. FÖR 8 STYCKEN ca 500 g marinerad tofu 1 dl sesamfrön olivolja SWEET CHILISALLAD 1 morot 1 mango ½ rödlök 1 påse salladslök (125 g) 1 dl färska böngroddar 1 ½ dl sweet chilisås TILLBEHÖR 4 stora skivor ljust surdegsbröd 8 salladsblad färsk koriander 28 B U F F É 5 • 2013 GÖR SÅ HÄR: 1. Låt tofun rinna av och skär i skivor. Vänd dem i sesamfrön. Ställ åt sidan. 2. Skala och riv moroten grovt. Skala, kärna ur och tärna mangon. Skala och fi nhacka rödlöken och strimla salladslöken. 3. Blanda morot, mango, rödlök, salladslök och böngroddar med sweet chilisås. 4. Grilla tofuburgarna några minuter på varje sida. 5. Pensla brödskivorna med olivolja. Grilla dem på båda sidor. Dela bröden. Servera burgarna på bröden med salladsblad, sweet chilisallad och koriander. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används. Tofu Sojabönan som blev till »ost« Bönost, som tofu ibland kallas, görs av sojabönor som mals och kokas i vatten. Däreſt er tillsätts ett koaguleringsämne som får blandningen att »ysta« sig. »Ostmassan« hälls i en form och pressas. Den neutrala tofun passar att smaksätta, till exempel marinera. Silkestofu är en extra mjuk sort. GRÖNA GrillRECEPT Fler Hittar du på ICA.se