Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 KORIAN DERPASTA MED FRÄSTA RÄKOR 4 P
ORTIONE R 280 g pasta, tex tagliatelle 1 knippe färsk koriander 1 dl färskriven parmesanost 1/2 dl pinjenötter 1 vitlöksklyfta 1/2 dl olja 1/2 tsk salt 1/2 burk kokosmjölk ä 400 g 400 g skalade räkor 1 msk olja 1-2 msk sweet chili GÖ R S Å HÄR : 1 . Koka pastan enligt förpackningens anvisning. 2 . Mixa korianderblad, ost, nötter och skalad vitlöksklyfta i en minihacker. Tillsätt oljan. Smaka av med salt. 3. Låt pastan rinna av. Värm kokosmjölken i grytan. Vänd ner pastan och blanda i korianderpeston. 4. Fräs räkorna hastigt i olja i en stekpanna. Tillsätt sweet chili. Blanda räkorna med pastan. Servera genast med en sallad. Tips: Pinjenötterna kan bytas ut mot solroskärnor för dig som inte tål. FRANSK SOPPA 2 PORTIONE R 2 morötter 1 bit selleri, ca 50 g 1 bit kålrot, ca 50 g 1 liten purjolök 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten) TAPENADESPATTA 1 RÖD PAPRIKASÅS 4 PORTIONE R 2 röda paprikor 1 dl grädde 1 dl vitt vin 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 liten burk gröna oliver, ca 140 g 1 msk olivolja 500-600 g spättafilé 1/2 tsk citronpeppar 1/2 dl mandelspån GÖ R S Å HÄR : 1 . Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Lägg bitarna i en mikrosäker form. 2 . Häll över grädde och vin. Tilllaga på full effekt (max 800 W), i ca 4 minuter. 3. Mixa paprikan med grädden och vinet i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka såsen i formen. 4. Finfördela oliverna med oljan i en minihacker eller matberedare eller med mixerstav. 5. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda ed. Krydda med citronpeppar. Fördela olivröran på filéerna och vik ihop till börsar. 6. Lägg börsarna i paprikasåsen. Tillaga på full effekt (max 800 W) i 5 minuter. 7. Ta ut formen och låt stå någon minut. Rosta mandelspån på en tallrik på full effekt (max 800 W) i ca 1-2 minuter. Strö mandeln över fisken och servera med ris och broccoli. 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk oregano salt, peppar 1 dl grädde SERVERING : rostade brödtärningar GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala morötter, selleri och kålrot. Skär i jämnstora bitar. Skölj och skär purjon i ca 3 cm långa bitar. 2 . Lägg alla grönsaker utbredda i en mikrosäker form. Häll på 112 dl vatten. Täck formen och tillaga i mikrovågsugn i 4-5 minuter på full effekt (max 800 W). 3. Koka under tiden upp buljong i en kastrull. 4. Mixa de kokta grönsakerna i matberedare till fin puré och blanda ner detta i buljongen. 5. Pressa i vitlök och krydda med oregano, salt och peppar. Vispa grädden lätt och runda av med den. Servera soppan med rostade brödtärningar (skär vitt bröd i tärningar, rosta i torr stekpanna några minuter).
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40