Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Efter Jobbet gröna utflykter Efter j
obbet är det ofta stressigt — och tomt på matidéer. Därför startar vi en ny serie i Buffé med bra vardagsmat. Snabbt och lättlagat ska det vara. Men också gott och spännande. Nu när våren gjort sitt antågande i stora delar av landet satsar vi på fräscha sallader. Det är goda och matiga sallader som passar hela familjen. Fransk fiskbullssal FÖ R 4 PERSONE R 1 knippe färsk grön sparris, ca 400 g 4 avokador 1 ask blandad sallad eller ca 200 g valfria salladsblad 2 msk olivolja 1 msk vinäger 2 burkar fiskbullar i hummersås ä ca 340 g 500 g stora räkor med skal GÖ R S Å HÄR : "I.Koka sparrisen mjuk, men med tuggmotstånd kvar, i lättsaltat vatten. Häll av. Kyl snabbt i kallt vatten så att kokningen upphör, men så de är varma. 2 . Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i skivor. Blanda försiktigt med salladsbladen i en bunke. Häll över olja och vinäger. Vänd runt. 3. Värm fiskbullarna i sin sås. Skala räkorna och låt dem bli varma i såsen. Fördela salladen på tallrikarna. Lägg på sparrisen och häll över fiskbullar, räkor och hummersås. Korv- & bönsallad FÖ R 3- 4 PERSONE R 300 g chorizo eller liknande korv 1 gul lök 1 bit rimmat sid-/stekfläsk, ca 200 g 1 burk röda bönor (kidney) ä ca 400 g 1 burk kikärter ä ca 400 g 1-2 askar rucolasallad, ca 200 g 1-2 msk rödvinsvinäger GÖ R S Å HÄR : I.Skär korven i cm-tjocka skivor. Skala och hacka löken. Skär sidfläsket i skivor. Dela dem tvärs över i strimlor. 2 . Häll av bönor och kikärter i ett durkslag. Skölj och strimla salladen. 3. Stek korv, lök och fläsk på hög värme i ca 5 minuter. Rör om ibland så att löken inte bränns. 4 . Blanda det stekta med bönorna. Häll över vinägern och blanda ner salladen. Servera genast. Den som vill förgylla vardagen ytterligare rör ner 100 g fransk getost (chévre) i tärningar. av ton y wallin foto : pep e nilsso n Buffé 4/1999
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40