Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica.se Enl
igt senaste tidningsstatistiken (TB) ar Buffé Sveriges största tidning. Upplaga 1 747300 ex. ©Nya tider och nya vanor. Så kan man sammanfatta läget för oss som arbetar i dagligvaruhandeln. Tempot höjs och kunderna ställer hela tiden nya krav på våra butiker vad gäller priser, sortiment och service. Det gäller att hänga med, och därför är det mycket på gång inom ICA just nu. Sedan årsskiftet är landets 2100 ICA-butiker indelade i fem olika roller, tex närbutiker och stormarknader, där butiker med liknande förutsättningar samarbetar. Allt för att bli ännu bättre på att ge kunderna den service de efterfrågar vid ett visst tillfälle. Vår marknadsföring anpassas också efter de nya vindar som blåser. Efter många framgångsrika år väljer vi att ersätta vår gemensamma ICA Mattidning. Från och med vecka 14 får du istället fina erbjudanden, recept och matidéer direkt från din ICA-handlare där du brukar handla - så håll utkik i brevlådan! Matglädje och inspiration hittar du förstås fortsättningsvis också här i Buffé. Och på vår hemsida, www.ica.se, finns mer än 2 200 recept att botanisera bland. Svante Nilsson Koncernchef ICA AB Frukost: Så ska det smaka • 5 Muffins till frukost och lunch • 8 Lena Katarina besöker Provköket • 11 Veggo: bittra blad i läckra sallader • 16 Annas curry med bl a läsartips »18 Efter jobbet: "gröna utflykter" • 20 Barnens gröna favoriter • 23 Trendiga & klassiska desserter • 27 Billiga veckan: Alla rätter under 15 kr • Lisbeth skriver om sina favoritsallader • Miso: En ovanligt lyckad soppa • 39 vyr » 34 36 får vi locka med.. miljöbutiker Runt o m i Sverige finns mer än 600 butiker som på ett väldigt medvetet sätt arbetar för en bättre miljö. Antingen är de ICA Miljöbutiker eller så har de fått diplom för sitt miljömärkta sortiment. Och det blir fler och fler hela tiden! ring eller skriv Redaktlon: 08-728230 0 Adress: Buffé , Bo x 6630 , 1138 4 Stockhol m E-post: red.buffe@forlaget.ica.s e Obs! ny adress Annons: 021-19400 0 Adress: Stor a gata n 41 , 72 1 8 5 Västerå s ICA Kundkort/adressändring: 033-47479 0 Övriga frågor: 020-83333 3 (vardaga r 9-16 ) ICAs hemsida: vwvw.ica.se Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -194256, Peter Bogren 021 -1941 14. Redaktionsråd: Mana Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Produktion: ICA förlaget AB, Specialtidningar Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Tryckcentra AB Chokladpudding med Baileys, grädde & hallon • 27 Créme brulée • 29 Endivesallad, glaserade valnötter och ost • 17 Fransk fiskbullssallad • 20 Frisésallad med krutonger och pocherat ägg • 17 Fransk soppa • 15 Frisée azur • 21 Frukostmuffins • 8 Fruktbruschetta • 33 Fylld kycklingfilé • 39 Huevos Rancheros • 7 Italienrullar • 34 Korianderpasta med frästa räkor • 15 Korv- och bönsallad • 20 Kyld mascarponekräm med karamellsås • 30 Köttfärswok • 34 Leslie Waters exotiska fruktsoppa • 30 Linssoppa med knorr • 34 Lunchmuffins • 9 Morotspizza • 24 Paj på hallon och nektariner • 30 Pastagratäng med spenat och keso • 23 Roséknyten med röda bönor och koriander • 16 Salsa verde • 6 Solsoppa • 25 Stinas festkotletter • 34 Tapenadespätta i röd paprikasås • 15 Tiramisu på vit choklad • 33 Varm mozzarella med tomat och basilikasalsa • 16 Vegetarisk yakiniku • 39 Vårgryta på Indiavis • 34 Western Eggs • 6 Örtpaj från Toscana • 12 @ Frukostfrossa! Frukost är ett omdebatterat mål. Många anser det vara dagens viktigaste. Och det är det säkert också. Andra, till vilken skara jag själv hör, kämpar oftast ner en macka vid fikat på jobbet. Vi har helt enkelt svårt att stoppa ner en massa föda i en kropp som inte hunnit vakna riktigt (ca 06 på vardagar). Och då tycker jag inte att man ska jäklas med kroppen. Men det finns tillfällen då frukosten är svårslagen. Tex en sen lördags- eller söndagsmorgon. Lagom utvilad kan jag njuta av fiberberikad havregrynsgröt (nödvändigt med hemlagat äppelmos eller rårörda lingon till). Det blir en fyllig start. Därefter följer en stor balja med te och mörkt fullkornsbröd med lagrad ost och kanske en tomatskiva. Ett rostat formbröd med marmelad kan också slinka ner. En kort paus (dags att hämta tidningen) och sedan är det dags för mörkrostat kaffe och en kaka. Någon lunch hinnar man tyvärr inte med sådana frukostdagar. Andra tillfällen då jag njuter alldeles extra av frukost är vid hotellvistelser. Det är då en kombination av lyxen att bara slå sig ner och välja och att sedan få lämna all disk _ och gå upp på rummet. Härligt! För alla frukostfreaks kan jag tipsa om en frukost å I la Robert Wells. Se sidan 5. Eller nyttiga frukostmuffins, på sidan 8. Tony Wallin, chefredaktör Buffé
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40