Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Salladsdressing 1: Klassisk vinägret
t har proportionerna 1 del vinäger och 3 delar olja samt salt och peppar. Den passar nästan alltid till olika sorters salladsblad. Salladsdressing 2: Gör en klassisk vinägrett. Smaksätt den med vitlök eller senap. Salladsdressing 3: Gör en klassisk vinägrett men byt ut vinägern mot hallonvinäger eller citronsaft, eller byt ut oljan mot valnötsolja. IM. Aioli Vitlöksmajonnäs kan göras på 1 dl majonnäs och 2-3 pressade vitlöksklyftor - en enkel vardagsvariant. Tapenade Mixa en stor burk svarta, urkärnade oliver med en ask sardeller, 1 msk kapris, 1 vitlöksklyfta, 1 dl olivolja och 1/2 dl färskpressad citronsaft. Tzatziki Riv en slanggurka fint. Strö över rikligt med salt. Låt stå i ett durkslag i en halvtimme. Spola av saltet. Kläm ur överskottsvätskan. Blanda med några pressade vitlöksklyftor och en burk matlagningsyoghurt. Frisé azur med rökt FÖ R 4 PERSONE R 5-6 potatisar med skal, ca 600 g 200 g gröna bönor (haricots verts) 2 salladslökar eller 1 liten purjolök 1 burk fetaost, ca 200 g 1 burk svarta, urkärnade oliver, ca 220 g 1/2-1 frisésalladshuvud, ca 200 g salt, peppar 1/2 dl olivolja 2 msk citronsaft ca 500 g rökt fisk, tex sik, makrill, regnbåge eller böckling ev 2 msk finhackad färsk timjan fisk GÖ R S Å HÄR : "I.Koka potatisen. Häll av, låt svalna. 2 . Koka bönorna. Häll av, låt svalna. 3. Strimla salladslöken/purjon. Grovhacka osten. Dela ev oliverna. Skölj och strimla salladen. 4 . Skala och skiva potatisen. Blanda försiktigt med bönor, lök, ost, oliver och sallad i en bunke. Krydda. Häll över olja och citronsaft. 5. Dra skinnet av fisken. Plocka fiskköttet och dela i mindre bitar. Fördela salladen på tallrikarna. Toppa med fiskbitar och strö ev över timjan. tom i Gröna utflykter Så kallas en ny kampanj för att vi ska äta grönare och sundare, men för den skull behöver vi inte bli vegetarianer. Men för att vi ska kunna styra om våra matvanor behövs kunskap och information. I Buffé bjuder vi då och då på Veggo med Cathrine Schuck. Ytterligare gröna recept kan du hitta i din butik.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40