Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 -Manhattan, tidig förmiddag. Man spri
nger in på en "diner" och beställer eggs over easy, hashed brown potatoes och bacon. Och så det blaskiga kaffet. Mmm, vad gott. Att laga en sådan här cowboyfrukost är inte speciellt knepigt, ens för Robert Wells som säger sig vara värdelös vid spisen. Nu hackas grönsaker och färsk jalapeno till en Huevos Rancheros, denna Tex Mex-rätt där äggen pocheras i en smakrik och småilsken tomatröra och serveras på varma tortillas, gärna med mosade bönor och riven ost. Anders och Peter rör ihop Western Eggs, som är en äggröra med paprika, rödlök och färsk chili, som kan vara serrano eller jalapeno. En perfekt brunchrätt med korv och bacon. Robert lagar också Salsa Verde på färska tomatillos som kryddas med rostad vitlök och jalapeno. Svalka och vitaminer. - Huevos Rancheros är så gott, äggen smakar oerhört bra i den här tomatröran, Och så är det lagom starkt, säger Robert. -Vad är det i den här salsan? Den är kanon, säger Anders Berglund. Peter Harryson, som med sådan kärlek talar om sina scrambled eggs i London, säger att han fått en ny favorit efter ett par tuggor Western Eggs. - Den är så krispig, det är så gott med grönsaksbitarna. Sedan smyger sig chilin på mig så där härligt förrädiskt. WESTERN EGGS FÖ R 3 PERSONE R 1 rödlök 1 grön paprika 1 röd paprika olivolja att steka i 1 chilifrukt, tex jalapeno eller serrano, det fungerar också med hot-sås eller tabasco SALSA VERDE 7-8 färska tomatillos, eller 7-8 omogna tomater + 5 physalis 2 vitlöksklyftor 1 grön paprika 1 halv chilifrukt, jalapeno 1/2 tsk salt GÖ R S Å HÄR : 1 . Rensa och skölj tomatillosen och dela dem. 2 . Skala vitlöksklyftorna och rosta dem på hög värme i stekpannan. 3. Skölj paprikan, kärna ur och dela den. 4 . Rensa jalapefion från kärnor och vita innerväggar. 5. Kör allt i matberedare. Vilken friskhet! 6 ägg 11/2 dl mjölk eller grädde salt, vitpeppar smör att steka i GÖ R S Å HÄR : 1 . Finhacka löken och paprikan. Fräs detta i olivoljan tills det fått lite färg. 2 . Finhacka chilifrukten. Blanda ägg och mjölk och krydda med salt, peppar och chilifrukt eller het sås efter smak. 3. Värm en teflonkastrull och klicka i lite smör. Häll i äggblandningen strax innan smöret börjar bli brunt. Rör ordentligt tills det börjar "gryna" sig. 4 . Blanda äggröran med grönsakerna. Servera med knaperstekt bacon och prinskorv.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40