Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 nande kontrast till den kalla och sa
mmetslena vaniljkrämen so m finns därunder CREME BRULEE En sammetslen vaniljkräm med ett knäckigt sockertak. Ungefär så kan man sammanfatta en créme brulée. Själva ordet betyder ungefär bränd kräm. Det är alltså sockret ovanpå som ska smälta och karamelliseras. Jag brukar göra detta under grillen i ugnen eller med hjälp av en liten brännare, en sådan där som man vallar skidor med. Bästa sockret har jag efter mycket provande kommit fram till är råsocker. Det är minst raffinerat och ger den bästa smaken och ytan. Vanligt vitt socker smälter annorlunda. Jag brukar ibland lägga en liten hög frysta hallon i botten på de höga porslinskålarna eller ett par hela frysta hallon eller björnbär i de låga skålarna, se bilden. FÖ R 6 PERSONE R 1 vaniljstång 2 dl standardmjölk 3 dl vispgrädde 2 msk socker 6 äggulor 1 tsk råsocker (det smälter bättre än raffinerat socker) GÖ R S Å HÄR : I.Värm ugnen till 200°C. 2 . Snitta vaniljstången och skrapa ur kornen ur vaniljstången så gott det går. Koka upp vaniljstången tillsammans med mjölk, grädde och socker. Ta upp stången. 3. Vispa upp äggulorna i en ett net t oc n knaprigt täCKebjuder p a en spänskål. Häll sedan den heta gräddmjölken över äggen under vispning. 4. Ställ portionsskålarna i ett större ugnssäkert fat eller i långpanna. Häll äggsmeten i formarna. Fyll fatet med vatten, sk vattenbad, så det når 1 - 2 cm upp på formarna. 5. Gräddas mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills krämen stelnat. 6. Strö sedan råsocker på toppen och ställ in under het grill i 2 minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubbligt. 7. Créme brulée kan även serveras kall men då missar man den spännande kontrasten mellan den heta knäckiga ytan och den kalla vaniljkrämen.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40