Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 Grabbig frukost En söndagsförmiddag,
efter en sen kväll med "Så ska det låta", träffas grabbarna för art laga och njuta av en stadig frukost me d cowboystuk. Robert Wells, som normalt är värdelös bakom spisen, tar kommandot . Robert Wells står i sitt kök klädd i förkläde från New Orleans istället för frack från NK. Han styr inte de andra med dirigentpinnen utan viftar istället med stekspaden och delar ut order. - Hör du, Peter. Nu får du hacka jalapeno. Inget fusk. Det ska vara väldigt, väldigt finhackat. Grabbfrukost i Marieberg i Stockholm en söndagsförmiddag. Dessa fredagstelevisionens superstjärnor härjar i köket. Skämten haglar och jargongen är ganska tuff. Robert Wells lagar en skarpladdad cowboyfrukost, armerad Buffé 4/1999 med färsk chili, tillsammans med Peter Harryson och Anders Berglund. De måste börja med starkt "cajun coffee" för att ens orka kunna tänka på att skära, hacka, steka och röra. Det blev sent igår, nämligen. Inspelningarna av "Så ska det låta" slutade inte förrän bortemot halv ett. Alla tre är frukostmänniskor. Robert går gärna upp en söndagsmorgon när han är spelledig och lagar frukost till sin Maria och barnen Oscar och Theodor. Ibland blir det nybakade muffins. - Men jag är helt värdelös på a v stefa n Johansso n att laga mat. Det blir inte så mycket att stå i köket, jag är ju på turné hela tiden. Men "frulie" älskar jag, fixa och dona och gå in med brickan till Maria och grabbarna, säger Robert. Te, färskpressad juice, cornflakes och rågbröd med messmör och grönsaker är favoritfrukosten. Med muffins när det finns tid. Bacon och ägg om han är extra hungrig. -Jag fungerar inte utan frukost. Får jag inte i mig något rejält på morgonen blir jag sur framåt förmiddagen. Overksam och irriterad. Peter Harryson, nyligen infoto : Joel wåreu s vald i Gastronomiska akademien, är en gourmet med faiblesse för det franska köket. - Men när det gäller frukost är det English breakfast som gäller. Fast inte det där jättelasset med bönor och champinjoner och gryniga, hårdstekta korvar, säger Peter. - Man ska vakna vid nio, halv tio, i London och sedan gå ut och äta knaperstekt kotlettbacon, scrambled eggs och lite toast. Anders Berglund blir närmast lyrisk och himlar med ögonen när han berättar om sin favoritfrukost: •
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40