Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 Muffins till frukost Många läsare hör
de av sig när vi skrev o m trenden me d frukostoc h lunchmuffins . Hur gör ma n de m själv hemma ? undrade de. Cheryl Lindblad p å Muffin Co delar här me d sig av sina recept på smarriga , amerikanska muffins . • Cheryl Lindblad har bakat muffins sedan hon var liten och bodde i USA. Och det är inte de "svenska", platta sakerna utan riktigt höga, maffiga med olika fyllningar. På Kungsholmen i Stockholm ligger hennes kafé Muffin Co, där en doft av nybakat sprider sig till den närbelägna Rålambshovsparken. Förutom de söta muffinsvarianterna har Cheryl börjat göra både frukost- och lunchmuffins. -Jag fick idén när jag funderade över hur man kan laga något gott och varmt snabbt. När man kanske vill bjuda familjen på ett mellanmål på helgen, ett som dessutom är nyttigt. Cheryl försöker kombinera det goda med det nyttiga. Functional foods är ett begrepp som blir alltmer etablerat och som har inspirerat Cheryl - mat som på ett eller annat sätt påverkar hur vi mår. I Cheryls muffins finns frukt, grönsaker, spannmål och kryddor som ger vitaminer, mineraler, spårämnen och fibrer. Och inte minst välmående. För man får inte glömma att man också ska njuta av mat. En frukostmuffins är inte så söt, och den innehåller mer fibrer och kanske lite fruktbitar. De kallas också branmuffins (bran betyder kli). Goda till frukost eller som nyttigt mellanmål, lätt värmda med lite färskost och marmelad. Lunchmuffins är tillsammans med sallad en hel måltid. Den innehåller mycket fibrer, färska grönsaker och kryddor. Den 8 FRUKOSTMUFFINS 8 STOR A ELLE R 1 2 SM Å MUFFIN S 6 dl vetemjöl 3 dl havregryn 3 tsk bakpulver 1 dl strösocker 3 ägg 31/2 dl mjölk 1 dl smält eller flytande margarin 2 äpplen, skalade och skurna i klyftor som vi ger recept på här innehåller grovriven morot och purjolöksbitar. - När jag gjorde receptet tänkte jag på att använda ingredienser som man ofta har hemma, säger Cheryl. a v ann a gidgår d kanel GÖ R S Å HÄR : I.Sätt ugnen på 175°C 2 . Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. 3. Vispa äggen och rör i mjölken och margarinet. 4 . Gör en fördjupning i de torra foto : pe r magnu s persso n ingredienserna och rör i äggblandningen. 5. Fördela smeten i muffinsformar*. Fyll formarna nästan upp till övre kanten. 6. Tryck ner två äppelklyftor i varje muffins och skaka över kanel. 7. Grädda i ca 30 minuter. *Smord muffinsform i plåt passar bäst till dessa kraftiga muffins. Man kan också sätta en pappersmuffinsform i varje så är det lätt att lyfta upp de färdiga bullarna och du slipper smörja plåten. Det går också att ta dubbla pappersmuffinsformar om du inte har plåtform. Buffé 4/1999
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40