Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 MÅNDAG : Köttfärswok (4 port) L L G
A V C K A N Billiga veckan från ICA Provkök innehåller lätt- & snabblagad mat som kostar max 15 kr per portion. Fler billiga rätter hittar du på www.ica.se FREDAG: Stinas festkotletter (4 port) Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök Foto: Arne Adler Smält 1- 2 msk smör eller margarin i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs 4 kotletter ner och steks gvllcnbruna på medelvärme, 3 minuter per sida brukar räcka för att få dem genomstekta. Salta och peppra. Ta upp köttet och håll det varmt under aluminiumfolie. Häll 2 dl buljong (vatten + tärning) i pannan. Koka upp. Smaka av med 2- 3 msk mango chutney, 1 tsk sambal oelek och 2 dl grädde. Låt småkoka i ca 5 minuter. Lägg i kotletterna och servera med pasta där du låtit 1 purjolök i strimlor få koka med de sista 5 minuterna. Koka 2 dl ris med i grönsaksbuljongtärning i vattnet. Skala och hacka i rödlök. Fräs den i 2 msk olja i en wokpanna eller stor stekpanna. Tillsätt 30 0 g köttfärs och låt den fräsa med tills den blir grynig och får färg. Tillsätt wokgrönsaker (ca 25 0 g) och låt fräsa i några minuter. Krydda med 1 tsk salt, 1/2 tsk smulad rosépeppar, 1 tsk basilika eller 1 msk färsk hackad. Rör ner 1 msk soja och riset. Servera med bröd. TISDAG: Italienrullar (4 p0 rt ) Tina ca 60 0 g spättafiléer om frysta används och lägg ut dem på en skärbräda. Salta och peppra lätt. Blanda 2 dl mjukost med 1 msk hackad basilika, 5- 4 hackade soltorkade marinerade tomater och 5- 6 hackade gröna oliver. Lägg en klick fyllning på varje fiskfilé. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Rör ut en del av 1 burk krossade tomater med 1 msk vetemjöl och blanda sedan med resten av tomaterna och fördela över. Ställ in i ugn, ca 225°c , ca 1 0 minuter. Ta ut och fördela 1- 2 dl riven parmesanost över. Gratinera i 5-1 0 minuter. Servera med blandad sallad och pasta. ONSDAG : Vårgryta på Indiavis (4 port) Dela i blomkålshuvud i buketter. Lägg dem i en gryta. Strimla i knippa salladslök och lägg i grytan. Skrapa 7- 8 små primörpotatisar och lägg i grytan. Om stor potatis används skalas den och delas i bitar. Tillsätt 2- 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten). Krydda med 1/2 tsk salt och 1 tsk garam masala. Låt småkoka ca 10 minuter. Tillsätt 1 paket (ca 125 g) gröna ärter och låt koka med de 5 minuter som återstår av koktiden. Servera med bröd och créme fraiche smaksatt med hackat äpple och lite senap. Linssoppa med knorr (4 port) Skala och hacka i lök. Skala och skrapa 2- 3 morötter och skär i strimlor. Fräs detta i 1 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Tillsätt 2 dl röda linser. Krydda med 1 tsk curry, 1 tsk chilipulver, 1 krm chilipeppar och 1/2 tsk salt. Häll på 1 förpackning hela tomater och 8-1 0 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten). Låt småkoka i ca 1 0 minuter under lock. Skär 1- 2 kabanossen och 1 chorizo i lite sneda skivor. Fräs dem lätt i en stekpanna. Lägg ner korven i soppan. Servera med matlagningsyoghurt smaksatt med hackad persilja och bröd.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40