Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 MDROTSPIZZA Pizza med en mustig och
god grönsaksröra. Lagom kryddad för små smaklökar. FÖ R 1 STO R PIZZ A ( 4 BARNPORTIONER ) SCONESBOTTEN : 4 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50 g olja eller smör 2 dl mjölk RÖRA : 4 morötter, ca 300 g 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 msk olja 1 burk krossade tomater, ca 400 g 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 1/2-1 tsk paprikapulver 1 lagerblad 1 tsk socker 1/2 msk oregano 3-4 dl riven ost GÖ R S Å HÄR : 1 . Börja med röran. Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka lök och vitlök. 2 . Fräs morötter, lök och vitlök i olja i en gryta i ca 4 minuter. 3. Tillsätt tomater, salt, peppar, paprikapulver, lagerblad och socker. Låt sjuda i ca 15 minuter utan lock. Låt svalna. 4 . Sätt ugnen på 225°C. 5. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. 6. Fördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop en deg. 7. Baka ut degen till en stor pizza, ca 30 cm i diameter. Bre morotsröran på pizzan. Strö på oregano och ost. Grädda pizzan mitt i ugnen i 15-20 minuter. Recept från Alf Larsson i Hägersten. Massor med gott & kul i Barnens skafferi I Barnens Skafferi finns fler gröna recept. Gå in under (www.ica.se) Grön Kraft och hitta Apelsinsmakande grönsaker, champinjonrisotto och pekingwok med mandel. Till varje recept finns inköpslista och barnvänliga steg-för-stegteckningar. I Barnens Skafferi finns också spel, lekar och massor av tips till kalaset. 13 ^»BfSSwV/*>
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40