Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 TIRAMISU PA VIT CHOKLAD Detta är eft
errätten som har allting. Den ska förberedas i god tid före middagen. Den är lagom krämig, lagom kletig, lagom söt och lagom mäktig. Kort sagt, den har allt. Möjligtvis kan man säga att den inte är speciellt barnvänlig. Du behöver mascarpone, en italiensk färskost och speciella italienska tiramisukex, sk ladyfingers, vincenzo eller savoiardikex. Hittar du inte mascarpone så gör du krämen på créme fraiche istället. Det blir en syrligare kräm, men fortfarande väldigt trevlig. FÖ R 4 PERSONE R 200 g kex (2-3 kex per person) 1 stor kopp starkt kaffe ett litet glas ägglikör eller annan passande favoritlikör 2 ägg 25 g socker 200 g mascarpone 50 g vit blockchoklad 2 msk kakao GÖ R S Å HÄR : I .Lägg kexen i en form eller portionsglas som på bilden. Häll kaffe och eventuell likör över så att de blir helt genomfuktiga. 2 . Skilj äggvitor och äggulor. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Vispa vitorna till hårt skum i separat bunke. 3. Blanda först mascarpone och äggulesmeten till en jämn kräm. 4 . Vänd sedan ner äggvitorna och blanda försiktigt ihop alltsammans. 5. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en plastpåse. Doppa plastpåsen i en kastrull med sjudande vatten. När chokladen smält så klipper du hål i påsens ena snibb och klickar försiktigt ner den smälta chokladen i mascarponekrämen. Vänd och vispa försiktigt. 6. Klicka krämen över de blötlagda kexen och pudra till sist ett fint täcke av kakao över krämen, använd en sikt. 7. Ställ glasen eller formen kallt i minst 1 - 2 timmar. tiramisu är lagom krämig , lagom lagom söt och lagom mäktig FRUKTBRUSCHETTA Eller som vi säger på svenska, fattiga riddare med varm fruktsallad. Fast en del skulle nog säga rika riddare eftersom brödet är doppat i vispgrädde. Vitsen är att vara snabb och kunna steka brödet samtidigt som du snabbsteker/wokar frukten. Det hela ska sedan ätas varmt. Glass är gott till, om man orkar. FÖ R 4 PERSONE R 2 ciabattabröd (eller 4 skivor gott vitt bröd) 2 nektariner 2 kiwifrukter 1 äpple i banan 1 lime 2 sharonfrukter 2 dl vispad grädde 2 ägg en klick smör 2-3 msk outspädd konc apelsinjuice lite limesaft 1 msk strösocker GÖ R S Å HÄR : 1 . Skölj/skala och skär all frukt i mindre bitar. Dela ciabattabrödet i två halvor. 2 . Vispa grädden och rör ner äggen, vispa krämen slät. 3. Doppa bröden i krämen och stek dem sedan fräsiga i lite smör. 4 . Snabbstek samtidigt all frukt i en separat stekpanna. Häll på juicekoncentratet. Smaka av frukten med lite iimesaft. 5. Sockra de nystekta bröden och lägg frukten tvärs över. Ät direkt.
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40