Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Receptet är e-postat av Eva Danieli
i Sävedalen. PASTAGRATANG MED SPENAT OCH KESO Pastagratäng med förkokt pasta som blandas med spenat och keso är en lättlagad och god middagsrätt som passar såväl stora som små. FÖ R 4- 5 PERSONE R 300 g pasta, tex tagliatelle eller skruvar 200 g fryst eller färsk hackad spenat 500 g keso naturell 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm riven muskotnöt 1-2 vitlöksklyftor 2 dl riven lagrad ost GÖ R S Å HÄR : Felix och Eisa hjälper till med att förbereda grönsakerna. grönt & gott som barnen gillar Vi bad läsarna o m recept p å gröna barnfavoriter. De blev en riklig skörd me d läckra recept, här presenterar vi tre av dem . Ytterligare tre gröna barnfa - voriter presenteras vid ett senare tillfälle. Vem har sagt att barn inte gillar grönsaker? I Buffé nr 8 1998 uppmanades läsarna att skicka in sina bästa vegetariska barnrecept. Oj, vilket gensvar. En härlig bunt med kreativa förslag från både stora och små kom till redaktionen. Enligt brevskörden så tycker barn visst om grönsaker. Man måste kanske bara tänka till lite extra. Nu har vi provlagat och smakat. De Buffé 4/199 9 flesta recepten har fått betyget busgottl! Låt er inspireras av de recept som vi valt att publicera i tidningen; morotspizza, pastagratäng och solsoppa kan alla bli barnens favoriter. Att behöva laga olika rätter för olika familjemedlemmar är inte särskilt smidigt, så ett extra plus med de här recepten är att de passar även för vuxna smaklökar. av ulla karlströ m foto : ken t jardhamma r oc h pep e nilsso n I.Sätt ugnen på 225°C. 2 . Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 3. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Rör ihop spenat, keso, mjölk, salt, peppar och muskot. Pressa ner vitlöken. 4 . Blanda spenat- och kesoblandningen med pastan. Lägg alltsammans i en smord ugnssäker form. Strö över ost. 5. Gratinera i ca 30 minuter i ugnen. Servera med sallad.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40