Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 Misosoppa är en japansk bassoppa; ny
ttig, god och trendig. Den har inspirerat oss till att döpa den här plocksidan till just miso. Vi har tänkt oss att sidan ska vara just nyttig, god och kanske lite trendig. Hjälp! Såsen blev för salt Låt några skalade potatisar koka med en stund. De drar åt sig en del av saltet, förhoppningsvis tillräckligt. Ett knep som vi snott från boken Kockarnas Knep. Ett annat kan givetvis vara att dryga ut såsen med basen (grädde, vin eller vatten). Rött, rosa, orange! I samband med den stora Marockotrenden som seglar in över Europa så slår även de varma kryddfargerna i porslin, glas och inredning igenom. Kombinationen rött och rosa känns ovanlig, men prova! Guldkanter, pärlor och vackra stenar på glas och ljusstakar har förut varit kitsch - nu är det rätt! / \ k-^ q - st o rv Följande lilla historia har kommit till vår kännedom, med anledning av att Abba Seafood nu har funnits i 160 år: Innan gruppen ABBA slog igenom 1974 ringde skivbolaget Polar och bad om lov att få använda namnet. Det fick de, men medföljande reservation: "Att ungdomarna skötte sig och inte skadade Abbas goda rykte"! Tomatillo. Tar man bort det pappersliknande skalet ser den ut som en grön tomat. Men med pappersskalet på förstår man att den är släkt med physalis (kapkrusbär, japansk lykta). Tomatillon, kallas också för mexikansk grön tomat, förekommer mest i Mexiko och sydvästra USA. Den är ett måste i den gröna mexikanska såsen mole verde/salsa verde. Tomatillon gulnar när den mognar, men i matlagning ska den vara ungt grön. Tomatillon är svår att ersätta, men omogna eller helst gröna tomater tillsammans med några physalis är ett gott försök. Tre schyssta krogar: 1. Minus. Masthuggstorget 3, Göteborg. Här är det alltid något som händer; tango på tisdagar, jazzimprovisation på onsdagar, författaraftnar. Vardagsrumsstämning. Dagens på kvällen kostar 65 kronor. 2. Helen på Torsåsen. 6 km norr om Falkenberg, vid Olofsbo camping. Sveriges första kycklingrestaurang. Prisvärd meny. Annorlunda miljö, ligger i en lada, några minuters gångväg från havet. Titta på www.helentorsasen.se. Där finns också vägbeskrivning. 3. Idyllen. Ostön, utanför Sundsvall. Finrestaurang i hus från 1849, gammaldags stil med serveringspersonalen i strikt svart. I porterkafét finns billigare alternativ: lättare rätter, mackor, tapas. Soppa för 65 kronor (ät hur mycket du vill). Buffé 4/199 9 Tamhönsen kom till Norden med vikingarna, och genast blev det poppis att äta hönskött. I Cajsa Wargs kokbok från 1755 finns inte mindre än 35 kycklingrecept. Senaste produkten från Kronfågel är lårfilé. Ett lite mörkare och smakrikare kött som passar perfekt till rulader eller små fyllda dolmar. Kilopriset är lägre än för filé. Lårfilé med fetaostfyllning: Krydda lårfiléerna på båda sidorna med salt och vitpeppar. Mosa ihop fetaost och hackad basilika och fördela på insidan av låren. Vik ihop dem som små dolmar. Pensla med smält smör och soja. Lägg dem med skarven ned i en ugnssäker form och stek i 15-20 minuter i ugn, 225°C. Servera med pasta. Eller som del av en buffé. Går att fylla med pesto, satayröra, svampröra, eller din favoritost... AV TONY WALLIN & ANN A GIDGÅRD FOTO: ANN A WIDOFF Budget-yakiniku . Yakiniku är en populär japansk rätt. Här är en vegetarisk variant - urgod! Dessutom billig. Skär morötter, paprika och zucchini i stavar. Skiva champinjoner. Rör ihop en marinad av japansk soja, sweet chilisås, lite sesamolja, pressad vitlök och finriven ingefära. Låt grönsakerna marinera i detta. Tillsätt ev lite honung. Koka glasnudlar kort och låt rinna av. Rosta sesamfrön i en het panna. Woka grönsakerna hastigt, och häll sedan ner resten av marinaden. Blanda nudlarna med grönsakerna och marinaden. Strö över de rostade sesamfröna. Häll i någon matsked olja i vattnet när du kokar pasta. Vattnet kokar inte över lika lätt, och pastan klibbar inte ihop lika mycket. Strålande spis Vad sägs om en spis med sensor som sänder infraröda strålar som känner av så att mjölken eller pastavattnet inte kokar över? Nu finns den. Sensorn styr så att vätskan inte blir varmare än man vill ha den. Och värmen ställer man in med 10-gradersintervall från 60° till 1 20°C. Samt intervallet 1 70180°C för fritering. Dessutom kan man ställa in önskad tid. Himla smart. Och ganska dyrt.
Buffé Sida 40