Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 läckra sallader med bittra blad De g
oda och aningen bittra salladsbladen rosé (rossi), frisé, endive och rucola har sitt ursprung i Italien. Där anses de ha god inverkan på matsmältningen, och äts därför i slutet av måltiden. Här i Sverige tycker jag att vi behandlar de bittra bladen ganska styvmoderligt. De för fortfarande en anonym tillvaro i grönsaksdiskarna. Men faktum är att frisé- och rosésallad har fått ett uppsving. Resten får vi väl avhjälpa här och nu, för de goda bladen förtjänar verkligen all uppmärksamhet. VARM MOZZARELLA MED TOMAT OCH BAS I LIK AS ALS A Det här är en (godare) variant på den välkända tomat- och mozzarellasalladen. Men här har jag lagt mozzarellan på små smörstekta brödskivor istället och värmt alltsammans. Jo, förresten, passa på och unna dig den godare buffelmozzarellan, den är visserligen ett par kronor dyrare än komjölksvarianten, men som sagt, man vinner i smak. En näve "pepprig" rucola sitter som handsken till dessa härliga italienska smaker. FÖ R 4 PERSONE R 2 stora tomater 1/2 rödlök eller 1 stor schalottenlök 1 kruka basilika 4 msk olivolja 2 msk balsamvinäger salt, nymald svartpeppar 12 skivor minibaguette eller liknande av cathrine schuck veggo 1 ask rucolasallad smör 1 mozzarella GÖ R S Å HÄR : 1 . Skålla och skala tomaterna. Kärna ur och tärna dem fint. 2 . Finhacka löken och strimla basilikan. Blanda samman allt detta med olja och vinäger. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt stå och dra en stund. 3. Smält smör i en stekpanna och stek brödskivorna gyllengula i smör. Låt dem rinna av på hushållspapper. 4 . Skär osten i skivor och fördela dessa på brödskivorna. 5. Sätt ugnen på "grill" eller högsta övervärme och värm ostsnittarna någon minut. Osten ska inte smälta och inte bli brynt, bara varm. 6. Lägg upp snittarna på en bädd av rucolasallad och förde la tomatsalsan i mitten på varje tallrik. Ett par extra droppar olja och vinäger på bladen skadar aldrig, inte ett extra varv med svartpepparkvarnen heller! Vill du veta mer om de bittra bladen så slå upp sidan 36. foto : Joel wåreu s ROSEKNYTEN MED RODA BÖNOR & KORIANDER Detta är faktiskt fiffigare än vad det ser ut! Man kan nämligen själv bestämma om bönröran ska serveras varm eller kall. På bilden är röran "rå", men jag berättar hur du ska göra den varma versionen också. Koriander är för övrigt min nya passion, så den åker med i allt. FÖ R 4 PERSONE R 2 rosésalladshuvuden 2 tomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor Buffé 4 /199 9
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40