Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 både gammalt & nytt platsar i den sö
ta trenden Här kommer den trevligaste trendrapporten på länge, nämligen att desserter är på väg tillbaka. Tillbaka, säger vän av ordning (och sötsaker) och rynkar förvånat på ögonbrynen. Jo, jag tror faktiskt att man kan säga att desserten har fått en pånyttfödelse. Vi både äter och pratar mer sött. Finsmakarna diskuterar seriöst om den bästa créme bruléen, vilket socker som ger den bästa och knäckigaste ytan. När man pratar choklad idag så pratar man gärna kakaohalt, ju högre desto bättre. Själv tillhörde jag nog tidigare gruppen av ständigt bantande "Nej tack jag hoppar över desserten"-flickor. Icke så längre. Numera unnar jag mig ofta och gärna en dyrbar liten chokladbit eller en krämig cheese cake så fort andan faller på. Vissa desserter tröttnar man aldrig på, här kommer ett urval av några nya och gamla favoriter. CHOKLADPUDDING MED BAILEYS, GRÄDDE & HALLON Detta är en dessert alla älskar. Ditt enda problem är hur du ska förklara för dina gäster att du vispade ihop den på mindre än 5 minuter! Det är nämligen lika enkelt som Buffé 4/1999 genialt, om man gillar Baileys, vill säga. Baileys är för den oinvigde en söt "mjölkkolalikör", som faktiskt inte smakar så läskigt som det låter. Vitsen här är att göra en vanlig chokladpudding. Jag brukar göav cathrin e schuc k ra den på pulver, men det är en ambitionsfråga. Sedan byter man ut lite av mjölken mot Baileys och låter det stelna som vanligt. Precis vid serveringstillfället brukar jag hälla på en sked frysta hallon som först fått foto : alber t håkansso n smälta ihop med lite socker i en kastrull. Det är gott med choklad och hallon ihop, tycker jag. Dekorera med en klick grädde och citronmelisskvist. 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40