Buffé 1
ÅRETS KOCK LAGAR VILT HJORTKÖTTBULLAR
FÖR 4 PERSONER 300 g hjortfärs 200 g fläskfärs (20%) 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 10 enbär Goda sallader! Bjud gärna en fräsch sallad till viltet. Se bästa recepten på ica.se/buffe. 1 tsk hela kryddpepparkorn 2 dl vispgrädde salt, svartpeppar rapsolja, smör GÖR SÅ HÄR: 1. 2. 3. svartpeppar. Gör ett stekprov. 4. 5. salt och peppar. KANTARELLRISOTTO Härliga svampsmaker i krämig risotto. FÖR 4 PERSONER 4 dl risottoris (t ex arborio) 2 bananschalottenlökar 2 dl vitt vin 5 dl kycklingbuljong (1½ msk konc kycklingfond + 5 dl vatten) 5 dl svampbuljong (1½ msk konc kantarellfond + 5 dl vatten) 100 g kantareller (eller 1 påse torkade, 20 g) 50 g smör 30 g riven parmesan rapsolja salt GÖR SÅ HÄR: 1. 2. 3. 14 TOKYOBIFFAR (se recept). FÖR 4 PERSONER 350 g rådjursfärs 150 g fläskfärs (20%) 2 msk riven ingefära 3 msk japansk soja 2 msk grovrivet rött äpple med skal salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. och 1 krm svartpeppar. Gör ett stekprov och tillsätt ev mer salt. 2. Tips! Gör stekprov GRILLAD GRÄDDSÅS GER CA 5 DL 3 dl syrad grädde 2 dl vispgrädde ½ dl grovkornig senap GÖR SÅ HÄR: 1. 2. 3. I KOLGRILLEN, GÖR SÅ HÄR: 1. 2. på locket. 3.