Buffé 1
det lilla extra ÖRTIGT BRÖDCRUNCH Perfekt att gör
a om brödet blivit lite torrt. Strössla krutonger över sallad, soppa och pasta. GER CA 5 DL Skär 6 skivor ljust bröd i mindre bitar. Stek i 2 msk olivolja i en stekpanna tills det får lite färg. Tillsätt 1 riven vitlöksklyfta och 1 tsk torkad rosmarin. Låt steka ytterligare några minuter. Salta och peppra. Förvara torrt. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används. Vardag PASTA MED ZUCCHINI OCH SOLTORKAD TOMAT Italienskt i all enkelhet. Det örtiga brödcrunchet sätter extra piff. FÖR 4 PERSONER 300 g pasta 1 stor zucchini (ca 400 g) 1 vitlöksklyfta 3 msk crème av soltorkade tomater med piff som lyfter Lyft dina vardagsrätter med kul tillbehör. Bjud stroganoffen med citronmarinerade svarta bönor. Toppa pastan med ett örtigt brödcrunch och förhöj fredagslaxen med stingig ingefärsgurka. RECEPT INGELA PERSSON STYLING ANNA WENDT FOTO LENNART WEIBULL 26 BUFFÉ 10 • 2017 1 dl urkärnade svarta oliver 2 dl finriven parmesan olivolja salt, svartpeppar strimlad basilika, örtigt brödcrunch att strö över GÖR SÅ HÄR: 1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 2. Skär zucchinin i cm-tjocka skivor. Skala och skiva vitlöken. 3. Stek zucchini och vitlök i 1 msk olivolja i en stekpanna tills det får lite färg. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. 4. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet. Rör ihop tomatcrèmen med vattnet. 5. Blanda pastan med zucchini, tomatcrème, oliver och 1 dl parmesan. Smaka av med salt och peppar. 6. Toppa med resten av parmesanen, basilika och brödcrunch. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Fri från laktos. Gör mjölkproteinfri: ersätt parmesanosten med mjölkproteinfritt ostalternativ. Gör äggfri: välj äggfri pasta.