Buffé 1
BUFFÉLABBET
En kaka som lätt kan varieras! BÄSTA KLADDKAKAN Djup chokladsmak i kombination med perfekt kladdighet – blir inte bättre! GER 10–12 BITAR 150 g smör 3 ägg (medium storlek) 3 dl strösocker (270 g) 1¾ dl vetemjöl (105 g) 1¼ dl kakao (50 g) ½ msk vaniljsocker 2 krm salt Med mjukvispad grädde och bär frukt blir kladd dessert. rivet skal av lime 18 BUFFÉ 10 • 2017 smör och mjöl till formen GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en skål. 3. Rör först ner smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna. 4. Häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 5. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter. Kakan är klar när den är torr på ytan. Låt svalna. FÖR ALLA Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.