Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 KRYDDIG POTATIS MED SESAMFRÖ Potatis
i alla former är en vanlig »streetfood«måltid. Gott, billigt och mättande. Passar även som tillbehör till olika rätter och som ett inslag i en indisk buffé. 800 g potatisar, ca 8 stycken 1 msk sesamfrön 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 1 tsk spiskummin 2 tsk målen koriander 1 tsk grovmalen svartpeppar 1/2 krm kajennpeppar 1 tsk saft 1 msk pressad citronjuice GÖR SÅ HÄR: 1. Koka potatisen mjuk. Låt den ånga av. Skär potatisen i bitar. 2. Rosta sesamfröna i en ton, het panna tills de fått färg. Ställ åt sidan. 3. Finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna, tillsätt spiskummin och vitlök. Låt detta få färg men inte brännas. 4. Tillsätt potatisen och stek försiktigt, rör om då och då. 5. Krydda med koriander, svartpeppar, kajennpeppar, salt och citronjuice. 6. Tillsätt sesamfröna och stek försiktigt i ytterligare ett par minuter. Rör om. FATTIGA RIDDARE VI kanske minns farmors fattiga riddare från vår barndom. Förmodligen kom denna rätt till i Indien under den engelska kolonialtiden, gjord på färdigskivat vitt bröd. Nu kan man handla dem av ambulerande gatuförsäljare. 1 msk socker 1 msk kanel 2 msk smör/margarin 8 skivor formbröd 11/2 dl pannkakssmet. se ett grundrecept GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda socker och kanel. 2. Hetta upp matfettet i en stekpanna. 3. Doppa 1 brödskiva i taget i pannkakssmeten. Stek bröden gyllenbruna på båda sidor. 4. Strö över lite sockerkanel, servera genast. 10 KRYDDIG AGGRORA En lättlagad och god äggröra hämtad från en vagn i Calcutta. Där serverades äggröran på chapati (indiskt bröd, se sid xx), men rostat formbröd bröd passar också bra. FÖR 6 PERSONER 4 tomater 1 gul lök 2 msk olja 1 tsk spiskummin 1 msk färskriven ingefära 1 krm kajennpeppar 2 msk finhackad persilja 1 vitlöksklyfta 5 ägg salt, peppar 6 skivor vitt bröd GÖR SÅ HÄR: 1. Hacka tomaterna. Skala och hacka löken. Ställ åt sidan. 2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt spiskummin, fräs och låt få färg. 3. Tillsätt den hackade löken och fräs tills den blivit genomskinlig. 4. Vänd ner de hackade tomaterna och rör om. Tillsätt ingefäran, kajennpeppar och persilja. Pressa i vitlöken. 5. Låt puttra under omrörning tills tomatema känns mjuka. 6. Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt äggen och rör om med en trägaffel, rör tills äggröran är färdig. 7. Smaka av med salt och peppar. Servera på rostade brödskivor.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48