Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 MILD LAMM CURRY Spara tid och gör gr
ytan ännu godare genom att göra den dagen eller flera dagar före! FÖR 4-6 PERSONER 1 kg benfritt lammkött, tex bog olja till stekning 2 gula lökar 1 msk currypulver 1 dl mango chutney 1 msk konc kycklingfond 5 dl vatten 1 lime 500 g potatis, 8 normalstora 250 g blomkål, ca 1/2 huvud 1 burk kokosmjölk, 4 dl 1 msk ljus maizena redning salt, peppar 32 GÖR SÅ HÄR: 1. Skär köttet i tärningar. Stek dem i omgångar 1 olja i en het gryta. 2. Skala och grovhacka löken. Stek den i ett par minuter med köttet. Salta och peppra. 3. Pudra över currypulver och fräs i ytterligare 2 minuter. Rör i chutney, konc fond, vatten samt juicen från limen. Låt småputtra i 1 timme under lock. 4. Skala och skär potatisen i 112 cm tjocka skivor. Bryt av små blomkålsbukerter. Tillsätt dem samt kokosmjölken när halva koktiden återstår. 5. Rör ner 1 msk ljus maizena redning. Låt koka upp. Servera i djupa tallrikar. Tips! Blanda 2 tärnade tomater, 1 finhackad rödlök, 10 finhackade myntablad, 1 dl finhackad persilja och 1/2 tsk spiskummin med juicen från 2 pressade limefrukter. Smaksätt med salt och peppar. Servera till lammgrytan. Beredning: 15 minuter Kokning: 1 timme Energi: * * Fett: * Fibrer: * * FÖR ALLA? Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår i kycklingfonden och maizena redning. Ändra till mjölkfritt: använd mjölkfri buljongtärning i stället för fonden och majsstärkelse eller annat mjöl i stället för maizena redning. DRYCKESTIPS: Rött vin: 1998 Copertino Rosso, Apulien (nr 2077, 63 kr). 1998 Nederburg Pinotage, Sydafrika (nr 7393, 74 kr). DUKNINGSTIPS: Duka med ditt vardagsporslin på något extra vackert tex en sari eller en gammal sjal. Metalljustakar i mängd ger en lyxig känsla. Har du matsilver så använd det! Färgat glas i olika kulörer gör att dukningen känns annorlunda och exotisk
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48