Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 YOGHURT Yoghurt serveras till nästan
alla måltider, naturell eller med kryddor, frukt eller grönsaksbitar. Om man ytterligare vill förhöja yoghurtens smak och få en krämigare konsistens kan man först låta den rinna av genom ett kaffefilter eller tunn handduk/silduk. Yoghurt kan även användas vid tilllagningen av varma huvudrätter. I indiska hushåll gör man oftast yoghurt själv genom att koka upp mjölk med yoghurtkultur och sedan låta den kallna. CHAPATI (BRÖD) Chapati i olika varianter serveras ofta vid en indisk måltid, speciellt i norr. Det görs där för hand i varje hem till varje måltid. Traditionellt gräddas det på en het konkav gjutjärnspanna. Här i Sverige går det bra att värma en stekpanna på spisen tills den blir mycket het. Använd inget fett och grädda snabbt de utkavlade brödkakorna på båda sidor. Detta går mycket snabbt, så var uppmärksam! DEG TILL 15 CHAPATIS 4 dl siktat vetemjöl 1 krm salt 11/2 dl vatten GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda vetemjöl och salt. 2. Tillsätt vattnet, lite i taget och arbeta till en jämn, fin deg. Addera vatten vid behov. 3. Låt degen vila i 30 minuter med bakduk över. 4. Knåda degen ytterligare och dela i 15 bitar. Forma dessa till runda bollar med mjölade händer. 5. Kavla ut varje degboll till en rund, tunn kaka ca 15 cm i diameter på en väl mjölad arbetsyta. 6. Hetta upp en gjutjärnspanna eller stekpanna. Grädda 1 bröd åt gången, ca 1 minut per sida. Stå på pass, det blir lätt bränt, men man får snabbt in snitsen. 7. Svep in de färdiga bröden i en ren handduk för att hålla värmen. Servera genast. De flesta indiska familjer har sina egna recept och kryddblandningar som förmedlas från generation till generation. Här är det Veenas farmor Piedade och lillasyster Celina som tar för sig av maten och diskuterar de olika favoriträtterna. Bilden till höger: Det är tidig morgonstund i Goa då Fatima beger sig till stranden för att ta del av nattens fångst.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48