Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 Bjud på het biff med sval raita KOKE
T BIFF VINDALOO MED SPENATRAITA Spara tid och gör grytan ännu godare genom att göra den en dag i förväg! FÖR 4- 6 PERSONER 1 kg tärnade grytbitar av nötkött 2 gula lökar 2 lagerblad 2 krm målen nejlika 2 krm målen ingefära 2 msk indisk vindaloo paste (1 msk för den som inte gillar så stark) 1 röd paprika 1 dl passerade tomater 1/2 dl mango chutney, gärna »hot« 1 msk konc kalvfond 5 dl vatten 11/2 msk maizena redning olja att steka i GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och grovhacka löken. Bryn köttet i omgångar i olja. Bryn löken. Tillsätt köttet. 2. Rör ner lagerblad, nejlika, ingefära och currypaste. Låt fräsa i ytterligare ett par minuter. 3. Dela, kärna ur och tärna paprikan grovt. Rör ner den, passerade tomater och chutney. 4. Tillsätt kalvfond och vatten, blanda väl. Låt puttra i 1 timme under lock. Testa om köttet blivit mört, förläng koktiden om så behövs. 5. Rör ner maizena redning och koka upp. 6. Servera grytan på tallrikar med basmatiris Tips! Rör ihop 2 dl matlagningsyoghurt med 2 krm spiskummin, 1 dl tinad grovhackad bladspenat (vattnet urkramat) och 10 grovhackade myntablad. Salta och peppra. Servera till grytan. Beredning: 15 minuter Kokning: 1 tmme Energi: * * Fett: -** * Fibrer:* FÖR ALLA? Innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i currypasten. Mjölk ingår. Ändra till mjölkfritt: använd mjölkfri buljongtärning i stället för fonden och majsstärkelse eller annat mjöl i stället för maizena redning. Uteslut spenatraitan. DRYCKESTIPS: Ljust lageröl med medelstor beska eller kraftfullt rött vin: Union Lager, Slovenien (nr 1444,15 kr/50 cl, 4,0 %) . 2000 Montalto Syrah, Sicilien (nr 32413,65 kr). DUKNINGSTIPS: En riktigt fin vinterdukning blir det om man blandar varmt och kallt Här har vi använt vitt/frostat vitt och senapsgult/guld. Servera gärrna ris och raita i separata skålar till varje kuvert
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48