Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 Quick & Eas y Fem enkla, smakrika pa
nnor med indisk touch bjuder Jacob Gray på den här gången. Det är recept som kräver liten arbetsinsats. Samtliga recept är beräknade för 4 personer. Chutney Chutney heter chatni på hindi och betyder välkryddad. Chutney som vi känner den är syltade frukter och grönsaker smaksatta med vinäger. Den introducerades i England på 1800-talet. Det var en handelsman vid namn Sharwood som tog med produkten från Indien. Sverige tillhör idag de största konsumenterna av chutney per capita. I Indien benämns även torra blandningar chutney, se recept på sid 10. BASMATIRISPANN A ME D RÄKO R & MANG O CHUTNE Y Skala och grovhackla 1 gul lök. Dela och kärna ur 1 paprika. Skär i bitar. Sila av spadet från 1 burk majskorn, ca 300 g. Fräs 3 dl basmatiris, 1 msk garam masala, lök, majs och paprika med 2 msk olja i en vid kastrull. Häll på 2 msk konc kycklingfond och 6 dl vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10-12 minuter under lock. Ta av från värmen och låt vila i minst 5 minuter utan lock. Vänd ner 400 g skalade räkor, 1 paket tinad, urkramad och grovhackad bladspenat å 250 g. Salta och peppra. Fluffa till risblandningen med en gaffel. Servera i djupa tallrikar med mango chutney och limeklyftor. Garnera gärna med finstrimlad purjolök. QUOR N OC H KALFRÄ S ME D GUL T RI S OC H CHUTNEYYOGHUR T Skär 1 dl torkade aprikoser i grova bitar. Skala och grovhacka 1 gul lök. Fräs, under omrörning, 3 dl basmatiris, aprikoser, lök, 1/2 msk gurkmeja, 6 nejlikor och 1 kanelstång i en kastrull med 2 msk olja. Häll på 2 msk konc kycklingfond och 6 dl vatten. Koka upp, sänk vännen och låt sjuda i 10-12 minuter under lock. Ta från värmen och låt vila i minst 5 minuter utan lock. Bryn 300 g quornbitar (ej panerade) i en het stekpanna med 2 msk olivolja. Strimla ca 300 g salladskål och 1 purjolök å 10 cm. Blanda ner i stekpannan och låt fräsa med i 3-4 minuter. Salta och peppra. Rör ihop 2 dl matlagningsyoghurt med 2 msk chutney, gärna »hot«. Lägg upp ris och quornblandning på tallrikar. Servera med yoghurten. Tips! Quorn är en vegetarisk produkt gjord på svamp. Den säljs dels som färs, dels som mindre neutrala och panerade bitar. KYCKLIN G TANDOORI , PAST A & BROCCO U Koka 300 g pasta, tex penne rigate, enligt anvisningen på paketet. Håll varmt. Skala och grovhacka 1 gul lök och bryt små buketter av 1-2 stånd broccoli. Skär 500-600 g kycklingfilé i strimlor. Fräs dem tillsammans med grönsakerna i en het stekpanna med 2 msk olja. Rör i 2 msk tandooripaste och 2 dl mellangrädde eller lättcréme fraiche. Låt småputtra på låg värme i 5 minuter. Smaka av med salt och ev peppar. Vänd ner den varma pastan och blanda ordentligt. Strö över lite grovhackad persilja. Ställ fram pannan på bordet. Cooking sauce Färdigkryddad sås på burk, s k cooking sauce, är ett bra alternativ då man har minimalt med tid för matlagning. Bryn bitar av kött, fågel eller fisk och grönsaker. Häll över såsen och låt småputtra i 15-20 minuter. Servera med ris eller bröd. Även om såsen är kryddad kan man förstärka den efter egna smakpreferenser. I Sverige finns bl a korma, tikka masala och jalfrezi cooking sauce.
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48