Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 »Maten på Marias mingelparty är lätt
att göra och alltid festlig. Prova själv, till exempel ostbollarna rullade i krossade ostbågar.« Marias barn Emma och Nicholas tar gärna ett glas jordgubbsbål. MARIAS MAT ÄR EN blandning av amerikanskt och svenskt. Ja, persiska inslag fi nns också, eſt ersom maken Kamran kommer från Iran. När man frågar barnen vad de tycker bäst om att äta blir svaret fyrstämmigt: allt som mamma lagar! Charmtrollet Nicholas blir nästan lyrisk: – Det är så härligt när mamma skickar med oss matlådor till skolan. Hon lyckas göra det både gott och nyttigt samtidigt. Och det är bra, då slipper vi äta skräpmaten som man kan köpa i vårt plugg. Söndagarna hemma hos Montazamis är heliga. Då samlas alla till familjemiddag. Oſt a blir det grillning ute i trädgården, där pappa Kamran fi rar triumfer med sin specialitet; yoghurtmarinerade kycklingbitar uppträdda på enorma persiska svärd. EN GÅNG PER ÅR bjuds det in till jättelik brunch. Då kommer grannarna som de är, ibland i pyjamas, avslöjar Maria. Fast när vi tittar närmare är det hon kallar pyjamas mera en elegant mysdress i mjukt material. På cocktail- och mingelträff arna är det riktigt uppklätt. Maria älskar att klä sig ursnyggt och har inget emot att vara fi nast på festen... Herrarna gör det lite enklare för sig: Där är det utanpåskjorta som gäller. Maten på Marias mingelparty är lätt att göra men alltid festlig. Prova själv, till exempel ostbollarna rullade i krossade ostbågar; det senare har blivit lite av en signatur för Maria, men då heter de ostkrokar... Titt som tätt är det tjejträff i trädgården. Maria lagar gärna fi sk och sallader åt kompisarna. En av specialiteterna är en kycklingsallad med massor av färska sommarbär och en björnbärsdressing som inte går av för hackor. När Maria och Kamran är ensamma över- raskar de ibland varandra med en romantisk supé. Då blir det champagne och kanske läckra ben från kungskrabba, som doppas i smält smör. Urgott! – Ta varje tillfälle att förgylla tillvaron! Ibland räcker det med små enkla medel. Huvudsaken är att värmen och omtanken fi nns där, säger Maria. 12 BUFFÉ 8 • 2 01 1 CREAM CHEESE-BOLLAR MED »OSTKROKSKROSS« Lättlagade små ostbollar som smälter i munnen. Rullade i Marias favorit – ostkrokar! GER CA 25 STYCKEN 200 g färskost av philadelphiatyp 8 torkade aprikoser (ca 50 g) 3 msk sötmandel 1 krm chiliflakes 1 1/2 dl ostbågar/-krokar salt GÖR SÅ HÄR: 1.Låt färskosten blir rumsvarm, ca 30 minuter. 2.Finhacka aprikoser och mandel. Blanda aprikoser, mandel, chiliflakes och 1 krm salt med osten. 3.Rulla till små bollar ungefär lika stora som en liten körs- bärstomat. Lägg på ett fat och ställ in i kylen minst 1 timme, gärna över natten. 4.Krossa ostbågarna/-krokarna till fina smulor. Rulla ostbollarna i smulet och servera. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40