Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 Grilla vilt ROSTAD FÄRSKPOTATIS MED Ö
RTER Tillbehör som sköter sig självt i ugnen är skönt när man grillar. VILDSVINSKARRÉ FÖR 6–8 PERSONER 1 1/2 kg färskpotatis 1 dl finhackad persilja olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. 2.Skrubba potatisen och lägg i en ugnssäker form. 3.Ringla över 2 msk olja. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 3 krm peppar. Blanda runt och ställ in i ugnen 20–25 minuter, tills potatisen är färdig. Rör om efter halva tiden. 4.Ta ut potatisen och blanda med persiljan. Lägg upp på ett fat. PURJO I PAKET Purjo i paket blir smältande mjuk och söt på grillen. TUNNA VILDSVINSSPJÄLL FÖR 6–8 PERSONER 3 purjolökar (ca 750 g) 12 vitlöksklyftor 1 kruka timjan 3/4 dl olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Ansa och skär bort det grova, yttersta från purjolöken. Skär ett snitt på längden i varje purjolök. Skär varje purjolök i 3–4 bitar. 2.Skala vitlöken. 3.Fördela purjolöken på dubbla ark aluminiumfolie. Strö över vitlöksklyftor och timjankvistar. 4.Ringla över oljan och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 5. Vik ihop till ett paket. Lägg på grillen. Grilla på indirekt värme ca 15 minuter. Eller tillaga paketet i ugn, DRAGONCRÈME En kall fräsch sås som påminner om bearnaise i smaken. FÖR 6–8 PERSONER 2 schalottenlökar 1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad GREMOLATA 1 dl grovhackad persilja, 2 finhackade vitlöksklyftor, rivet skal av 1 citron och 2 lime. Blanda och strö över vid servering. 1 msk hackad persilja 1 msk vitvinsvinäger 2 tsk chilisås 2 dl crème fraiche salt, nymalen vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka löken. 2.Blanda lök, dragon, persilja, vinäger och chilisås med crème fraiche. 3.Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. 200°C, ca 25 minuter. Purjolöken är färdig när den är mjuk rakt igenom. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour supreme. BUFFÉ 8 • 2 01 1 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40