Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 »Doften av färsk basilika fick gäste
rna på bra humör redan i dörren.« Betyg 4,3 ANNKIE A – Doſt en av färsk basilika fi ck gästerna på bra humör redan i dörren. En god rätt som säkert kommer att hamna på mitt middags- bord igen då och då framöver. Men så klart med mina små justeringar som jag tycker förbättrade helheten. Jag gillar rena smaker, så baconet kändes överfl ödigt – bort med det. Däremot la jag till krispiga sockerärter – gott! När jag testlagade i maj fanns bara kantareller på burk, säkert lyſt er det hela ytterligare ett snäpp när de färska nu visar sig i skog och butik. BASILIKAGÖS MED CITRON, BACON OCH KANTARELLER Hittar du inte gös så välj en annan fisk, till exempel röding. Lax eller torsk i portionsbitar går också bra. FÖR 4 PERSONER 800 g gösfilé 1/2 paket bacon (70 g) 200 g kantareller 1 kruka basilika finrivet skal av 1 citron + 1 msk färskpressad juice 1/2 dl torrt vitt vin eller vatten smör salt nymalen vit- eller svartpeppar 3,8 MARTIN Snabbfixad fredagslyx. Verkade konstigt att blanda Betyg bacon och fisk, men det blev överraskande gott. 32 BUFFÉ 8 • 2 01 1 GÖR SÅ HÄR: 1.Skär baconet i strimlor. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. 2.Ansa och fräs kantarellerna i stekpannan tills all vätska kokat bort. 3.Tillsätt 2 msk smör och fräs ytterligare ca 2 minuter. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Lägg på en tallrik och varmhåll. 4.Torka av gösfiléerna med lite hushållspapper. Krydda dem runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 5. Stek filéerna gyllenbruna i 2 msk smör, ca 3 minuter på varje sida. 6.Tillsätt rivna basilikablad (spara några till garnering) på slutet. Strö över citronskalet och häll på citronjuice samt vin. Tillsätt 1 msk smör. Låt allt bli varmt. 7.Lägg upp fisken på varma tallrikar. Betyg 3,8 Fördela steksky och resten av basilikabladen över. Strö på baconet och lägg kantarellerna vid sidan om. Servera med kokt potatis och gärna lättkokta vaxbönor. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. CAROLA »Hade fungerat på vilken restaurang som helst«, tyckte min grymt imponerade mamma. Smaken av hav, skog och baconsälta var otrolig god. Minus för priset på gösen. Fest
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40