Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4 Vitt vin, vitlök och chili ger smak n
är Kim wokar kräftor i muurikkapannan. RUNES HETA KRÄFTOR Therése och Kim åt kräftorna första gången hos Kims kompis Rune i Danmark. De införde dem snabbt på sina svenska kräftskivor. Muurikkapannan/woken kan placeras direkt på grillbädden om man som Therése och Kim ska grilla efter kräftorna. FÖR 6–8 PERSONER 2 paket kokta frysta/färska kräftor (à 1 kg) 5 vitlöksklyftor 2–3 msk sambal oelek 1/2 dl färskpressad citronjuice 4 dl torrt vitt vin ca 2 dl grovhackad bladpersilja raps- eller olivolja 4 BUFFÉ 8 • 2 01 1 GÖR SÅ HÄR: 1.Tina kräftorna enligt anvisning på förpackningen om de är frysta. Låt dem rinna av. 2.Skala och finhacka vitlöken. 3.Hetta upp 2 msk olja i en riktigt het muurikkapanna eller i en wok/stor stekpanna. Woka kräftor och vitlök i om- gångar, ca 2 minuter. Rör om under tiden. 4.Tillsätt sambal oelek och citronjuice, rör om. Häll på vinet och blanda ner persiljan, spara lite till garnering. 5. Lägg genast upp på ett serveringsfat och garnera med resten av persiljan. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40