Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 Testlagat Betyg MARTIN – Det var rik
tigt länge sedan jag åt fl äskpannkaka, men den här kommer jag att göra igen. Bra kombination med fl äskets sälta och äpplenas syrlighet. Och de rårörda lingonen som grädde på moset. Jag fi ck för mig att försöka göra en veggovariant av pannkakan, så fl äsket fi ck lämna plats för en fetaoströra – salt som salt, tänkte jag. Det blev inte så dumt, fast den ursprungliga pannkisen hamnar ändå högst på pallen. I högtalaren Cornelis Vreeswijks »Sommarkort«. »Bra kombination med fl äskets sälta och äpplenas syrlighet.« 4,3 UGNSPANNKAKA MED FLÄSK, TIMJANÄPPLEN OCH ROSTADE NÖTTER För att spara tid kan man steka äpple, fläsk och lök direkt i långpannan i ugnen några minuter innan man häller på pannkakssmeten. FÖR 4 PERSONER 3 dl vetemjöl 6 dl mjölk (3 %) 3 ägg 300 g rimmat sidfläsk 2 rödlökar 3 syrliga äpplen (ca 300 g) 2 msk repad timjan 1 tsk rå-/rörsocker 1 dl valnötter 1 dl hasselnötter smör salt 3,1 CAROLA: En okej vardagsrätt, även om barnen ratade löken Betyg och nötterna, så dem hoppar vi över i fortsättningen. GÖR SÅ HÄR: 1.Blanda vetemjöl och 1 tsk salt i en stor bunke. Tillsätt 3 dl mjölk, vispa till en slät smet. 2.Vispa i ytterligare 3 dl mjölk. Vispa ner ett ägg i taget. 3.Sätt ugnen på 225°C. Skär bort svålen på fläsket och strimla resten. 4.Stek fläsket tills det får lite färg i 1 msk smör i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. 5. Skala, halvera och skär löken i skivor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor (skala om du vill). 6.Stek lök och äpple ca 3 minuter i 2 msk smör i stekpannan tillsammans med timjan och socker. 7.Lägg äppelfräset åt sidan och torka sedan ur pannan. 8.Rosta nötterna i stekpannan tills de får lite färg och börjar dofta. Låt svalna. Gnugga ev av lite av skalet med en kökshandduk. Hacka grovt. Betyg 2,6 9.Häll smeten i en smord långpanna. Fördela fläsk, timjanäpplen och nötter ovanpå. Grädda ca 30 minuter i ugnen. Servera med rårörda lingon. FÖR ALLA? Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t ex Solhavre och byt smör mot mjölkfritt matfett. ANNKIE: Ugnspannkaka är säkert praktisk mat för många när tiden behövs till annat. För mig passade en omelettvariant med svamp i stället för äpple bättre. BUFFÉ 8 • 2 01 1 33 Vardag
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40