Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 Italienska klassiker ANTIPASTI Antip
asti betyder »före måltiden«. På den italienska landsbygden äts antipasti oftare som ett mellanmål än som en förrätt. Oavsett hur och när är det trevligt och opretentiöst att samlas kring ett fat där var och en plockar efter tycke och smak. Lägg upp korvar och skinkor skurna i tunna skivor, inlagda grönsaker som aubergine, zucchini, små lökar och kronärtskockor. Och förstås oliver i olika färg och storlek. SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA »Slampans spagetti« blir den direkta översättningen. Rättens ursprung – och namn – tvistas det om. Att den är god är alla rörande överens om. FÖR 4 PERSONER 400 g spagetti 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 burk urkärnade kalamata oliver (ca 300 g) 1 burk körsbärstomater (ca 400 g) 6 sardellfiléer i olja 2 msk kapris 2 msk hackad persilja olivolja GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka oliverna. 2.Fräs vitlök och chili i 2 msk olja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomater, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda under lock 30 minuter. 3.Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. 4.Häll av spagettin och vänd såsen i den. Strö över hackad persilja och servera genast. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Fri från laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: använd äggfri pasta. BUFFÉ 8 • 2 01 1 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40