Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Augusti CAROLA – Prova den här, alla
ni som fastnat i fredagstacoträsket! Wrapsen är fräscha, enkla och mättande. Och vill man så är det enkelt att förbereda, och sedan får alla lägga ihop som de vill. Jag spetsade dressingen med lite hackad chili för att få mer skjuts i smaken. Vi provade också wrapsen med stekt kyckling i tärningar i stället för kikärter och med en yoghurtsås smaksatt med vitlök och curry. Det här kan nog bli en fredagsfavorit hos oss. Betyg 4,2 »Wrapsen är fräscha, enkla och mättande.« I DETTA NUMMER: CAROLA, MARTIN OCH ANNKIE.Wraps med avokado och fetaost seglar upp som en fredagsfavorit hos småbarnsmamman Carola. Annkie i Visby charmar sina gäster med den basilikadoftande gösen, medan Stockholmskillen Martin har en ny favorit i den äppliga fläskpannkakan. TESTLAGAT TEXT LINA WALLENTINSON RECEPT OCH STYLING MIA GAHNE FOTO EVA HILDÉN SMITH DET ÄR VI SOM ÄR TESTLAGARE AVOKADOWRAP MED FETA, KIKÄRTER OCH TAHINIDRESSING Pricken över i är dressingen på tahini, en paste gjord på mixade sesamfrön. Tahini har en nötig smak med beska och används flitigt i arabvärldens kök. FÖR 4 PERSONER 8 mjuka tortillabröd (340 g) 1 fetaost (150 g) 3 mogna avokador 1 burk kikärter (ca 400 g) 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 1 liten rödlök 2 tomater 1 dl urkärnade kalamataoliver olivolja salt, svartpeppar ev timjan till garnering 3,3 ANNKIE: Kikärterna gav gott tuggmotstånd och tahinidresBetyg singen väckte ett slags hatkärlek med sitt drag av beska. DRESSING 2 msk tahini (sesampaste) 2 msk färskpressad citronjuice 4 msk olivolja ca 1 msk vatten GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 150°C. Slå in bröden i aluminiumfolie och lägg på ett galler i ugnen så de blir varma medan fyllningen görs. 2.Skär fetaosten i tärningar. Dela och gröp ur avokadon. Skär avokadoköttet i tärningar. 3.Häll av och skölj kikärterna. Blanda försiktigt avokado, kikärter och fetatärningar med citronjuice och 1 msk olja. Krydda med 1 krm peppar. 4.Skala och halvera rödlöken. Skär den och tomaterna i skivor. 5. Dressing: Rör ihop tahini, citronjuice och 1 krm salt. Tillsätt lite olja i taget under omrörning. Späd med vatten till en lagom krämig konsistens. 6.Ta ut bröden och fördela avokadoblandning på mitten av varje bröd. Toppa med lök, oliver och to- Betyg 4,7 mat. Ringla över tahinidressingen, vik in botten på tortillan, rulla ihop och servera genast. Linda gärna en servett eller aluminiumfolie runt om så blir det lättare att äta. Garnera ev med lite timjan. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfri specialtortilla eller glutenfritt tunnbröd. Gör laktosfri: kontrollera brödet, använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader. Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, ersätt fetaost med tofu. Fri från ägg, men kontrollera brödet. MARTIN: Snabbt och lätt att svänga ihop! Lägger man till hur gott det var så blir det toppbetyg. Spännande med tahinisåsen, som funkar till matiga sallader också. BUFFÉ 8 • 2 01 1 31 Vegetarisk
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40