Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 forts från sid 13 berättad e Niss e
Liedholm varför italiensk ma t inte bara ä r go - das t uta n även nyttigas t fö r aktiva fotbollsspelare . -At t som i Sverig e drick a mjölk oc h äta lagad ma t me d grädd e ä r förödand e o m ma n ska spela matcher , oc h ork a spring a i 9 0 minuter . Nä r vi spelade VM-finale n 1958 åt vi til l exempe l smörgåsbord . Ma n visste verkligen ingentin g o m kosthållnin g p å de n tiden . Ma t tillagad me d olivolja ä r mycke t nyttigare . Oc h pastarätte r ge r precis de kolhydrater en fotbolls - spelare behöver . ITALIENSK TEVE-MAT Me d magarn a överfyllda av overklig t god a kolhydrate r åkt e vi sedan tillbaka till Sverige oc h sammanställd e alla intryck till e n bok : "Do n Tommaso s favoritmål " som komme r u t i höst . D e recep t so m presentera s hä r rekommendera s till våren s italienska ligamatche r p å teve , sam t int e mins t EM-slutspele t dä r Italien oc h Sverige hamna t i samm a grupp . M å bäste kock vinna . 4 FORZA RAVIOLI! Ibland kan det enklaste vara det allra mest effektiva. Lite basilika, lite bladpersilja, lite salvia. Mer behövs inte för att en i Sverige så misshandlad rätt som ravioli ska bemötas med jubel lika högt som från kortsidan på San Siro. Forza Ravioli! FÖR 4 PERSONER 250-300 g färsk ravioli fylld med ricottaost och spenat 100-150 g smör 1 kruka hackad basilika 1 liten knippa hackad persilja 2 msk hackad salvia GÖR SÅ HÄR: 1. Koka raviolin enligt anvisning på förpackningen. 2. Bryn smöret så det blir lätt nötbrunt. Skumma av, rör i örterna. Slå över den nykokta raviolin och servera genast. För alla? Nej, rätten innehåller gluten, mjölk och ägg. SPAGETTI LIEDHOLM Nisse Liedholm är en av fotbollshistoriens verkliga eleganter. Den pasta som Nisse valt är enklast möjliga. Spaghetti con aglio, olio e peperoncini är en klassisk italiensk rätt som älskas av både grevar och vanliga arbetare. FÖR 4 PERSONER 300 g spagetti 1/2 dl olivolja 2 hackade vitlöksklyftor 1-2 peperoncini (eller torkad chilifrukt) 1 knippa grovhackad bladpersilja salt och nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka spagettin al dente. 2. Hetta upp oljan och fräs vitlök och peperoncini, vitlöken ska bli mjuk men inte bränd. Observera att man endast ska låta peperoncini var kvar i oljan ett par minuter; annars blir den för stark. Häll bort kokvattnet från pastan och häll i den i pannan. Rör om och blanda i persiljan. Salta och peppra. Servera genast som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller kyckling. För alla? Vanlig spagetti innehåller gluten, men även mjölk och ägg kan förekomma. Det finns gott om pasta att välja bland som passar vid ev allergi.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48