Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 Bjud enkelt, bjud på italiensk buffé
Antipasto, en tallrik med lövtunna skivor skinka eller korv, är en självklar början på en italiensk måltid. En buffé med prosciutto, mortadella, coppa, pecorino m m är enkel att fixa men mycket uppskattad. Hä r kommer en liten guide till de olika italienska delikatesserna samt några rätter med dem. AV BERIT PAULSSON | FOTO LARS PAULSSON • Antipast o är den perfekta bjudmate n til l buffé - speciell t o m ma n vill köp a all t färdigt . Oc h de t ä r til l oc h me d bättr e o m ma n köpe r de t i sista stun d efterso m båd e korv oc h skinka torka r snabb t nä r de t är uppskure t i tunn a skivor . Lå t de t ligga kvar i förpackningen i kylen meda n övrig a tillbehö r duka s up p och arrangera charkuterierna allra sist preci s inna n gästern a ska t a för sig. Välj mins t 3 - 4 sorter s charkuteric r me d olika smak och karaktär . Hu r mvcke t som gå r åt bero r p å hu r mycke t tillbehö r ma n serverar, me n e n tota l charkuterivik t på 75 -10 0 g per person bruka r faktiskt vara lagom . Efterso m båd e korvar oc h skinko r är mycke t smakrika oc h skivorn a ä r lövtunn a gå r de t int e å t lika mycke t som av anna t kallt kött , exempelvi s rostbiff. God a tillbehö r som ma n också kan köp a färdigt till buffén är italiensk t lantbröd , ciabatta eller baguett e och till de t några olika pecorino ; italienska fårostar. En bi t parmesa n är också got t at t hyvla i tunn a skivor. Vidare behöve r ma n färska grönsaker , gärn a lite grön a blad i form av basilika eller rucolasallad , e n skål me d olive r oc h e n me d inlagd a grönsake r so m kronärt - skocko r och soltorkad e tomater . Et t fat me d skivor av mozzarella oc h toma t är alltid dekorativ t oc h harmoniera r me d d e övriga smakerna . Vill ma n laga någo t själv till buffén kan ma n välja en pastasallad , som går for t och lät t och alltid bruka r uppskattas . O m ma n planera r en da g i förväg kan ma n satsa på en bönsallad so m ma n koka r av stor a vita böno r oc h bland a med enbar t sallad oc h dressing eller me d flera olika grönsaker . De t är helle r int e svår t at t grilla grönsake r i skivo r oc h sedan hälla över en go d olivolja oc h smaksätta med vitlök oc h örter . E n varm rät t kan också vara rolig t at t överraska me d på buffén. Laga antinge n en smakrik grönsakspyt t med lättrök t pancett a eller skiva up p några salamifvllda kvcklingfiléer. Ny - gratinerad e macko r i lagom sto - ra munsbita r är också got t som variation till de n klassiska bru - schettan , grilla t brö d med olivolja och vitlök . Avslutningsvi s kan ma n bjuda på färdiglagad tiramisu eller små knaprig a mandelskorpo r "biscott i di prato " at t dopp a i lite söt t vin . Till den som vill ansträng a sig lite extra kan vår hemlagad e chokladglass med italienska kex varm t rekommen - deras . Go d stark espresso ska de t vara till. •
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48